- Berichten
- 20
Vorig weekend voor het eerst Pulled Pork gemaakt op m’n Bastard!
Vrijdag avond begonnen met de schoonmaken en in de rub zetten van m’n Knorretje (2,5kg). Hier heb ik voor Pork Perfection gekozen.
Zondag ochtend om 08:00 was m’n Bastard mooi op temperatuur (115•C) en kon m’n Porky lekker in z’n warme nestje gaan liggen. Hier heb ik Beech wood chunks toegevoegd. Op veler advies, 1 in de kern en twee aan de rand.
Na een goede 5 uur (give or take a few) heb ik ‘m een glaze gegeven van BBQ saus en honing.
Na weer twee uur heb ik ‘m ingepakt in aluminium folie (bij een temperatuur van ongeveer 72•C. Zo heb ik ‘m door laten garen naar 92•C, dit duurde uiteindelijk nog een goede 2,5u.
Om 18:00 was ie klaar om in de handdoek gerold te worden en even een uurtje te chillen in de koelbox!
Om 19:00 was ie helemaal ready! We hebben er van genoten en voldoende kunnen bewaren voor een volgende keer!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vrijdag avond begonnen met de schoonmaken en in de rub zetten van m’n Knorretje (2,5kg). Hier heb ik voor Pork Perfection gekozen.

Zondag ochtend om 08:00 was m’n Bastard mooi op temperatuur (115•C) en kon m’n Porky lekker in z’n warme nestje gaan liggen. Hier heb ik Beech wood chunks toegevoegd. Op veler advies, 1 in de kern en twee aan de rand.


Na een goede 5 uur (give or take a few) heb ik ‘m een glaze gegeven van BBQ saus en honing.
Na weer twee uur heb ik ‘m ingepakt in aluminium folie (bij een temperatuur van ongeveer 72•C. Zo heb ik ‘m door laten garen naar 92•C, dit duurde uiteindelijk nog een goede 2,5u.
Om 18:00 was ie klaar om in de handdoek gerold te worden en even een uurtje te chillen in de koelbox!
Om 19:00 was ie helemaal ready! We hebben er van genoten en voldoende kunnen bewaren voor een volgende keer!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk