- Berichten
- 40
Beste allen,
Morgen een leuk feestje vanaf 12.00u bij mij thuis waarvan ik de hele dag inloop ga hebben.
Nu ga ik deze mensen verwennen met een lekker broodje Pulled Pork met coleslaw.
Ik heb op dit moment alleen een Weber Smokey Mountain van 37cm tot me beschikking en een boston butt van 4,8 kg :-O
Hier liet ik me niet door afschrikken natuurlijk het vlees uitgepakt;
Het vet heb ik wat getrimd maar niet te veel, ik ga dit vet opvangen in een aparte lekbak die ik boven de waterbak plaats om een lekkere eindsaus vol vet van te maken voor de liefhebbers dan.
Ik heb ook het vlees geinjecteerd met een marinade van appelsap, honing en wat zout.
Hierna ben ik begonnen met de rub, ik heb een standaard BBQ rub gemaakt gelijk een hele bak vol zodat ik wat voorraad heb.
Toen kwam dus het passen en meten want in eerste instantie had het vlees niet lekker op het rooster en onder het deksel gepast dus wat doe je dan?
Juist, je pakt het rooster en het deksel erbij
\\
Het vlees raakte aan beide kanten het deksel, dit is dus niet de lekker voor de rook die er omheen en erin moet trekken. Dus ik heb me knoop skill's die ik vroeger als kind heb geleerd heb bij de scouting in het bos toegepast en een paar meter slagerstouw later dit resultaat bereikt;
Ik heb de butt tevreden ingepakt in plastic folie om nog even te laten marineren en terug geplaatst in de koelkast;
Ondertussen de BBQ aansteek klaar gemaakt, en nu is het wachten tot vanavond een uurtje of 10. Dan gaat de fik erin tot dat de wsm mooi stabiel draait en dan gaat het vlees erop.
Ik zal er vannacht nog een keer uitgaan om te temperatuur te controleren en eventueel kolen bij te vullen. Omdat ik het vlees zo opgebonden heb denk ik ook wel dat ik een paar uur aan de bereidings tijd kan toevoegen.
Morgen avond zal ik ook wat BCC's maken omdat 1 van me vrienden niet van varken houdt. Ik ga dus voor een knorrie en een tokkie op 1 dag!
Reacties zijn altijd welkom
Morgen een leuk feestje vanaf 12.00u bij mij thuis waarvan ik de hele dag inloop ga hebben.
Nu ga ik deze mensen verwennen met een lekker broodje Pulled Pork met coleslaw.
Ik heb op dit moment alleen een Weber Smokey Mountain van 37cm tot me beschikking en een boston butt van 4,8 kg :-O

Hier liet ik me niet door afschrikken natuurlijk het vlees uitgepakt;

Het vet heb ik wat getrimd maar niet te veel, ik ga dit vet opvangen in een aparte lekbak die ik boven de waterbak plaats om een lekkere eindsaus vol vet van te maken voor de liefhebbers dan.
Ik heb ook het vlees geinjecteerd met een marinade van appelsap, honing en wat zout.

Hierna ben ik begonnen met de rub, ik heb een standaard BBQ rub gemaakt gelijk een hele bak vol zodat ik wat voorraad heb.

Toen kwam dus het passen en meten want in eerste instantie had het vlees niet lekker op het rooster en onder het deksel gepast dus wat doe je dan?
Juist, je pakt het rooster en het deksel erbij



Het vlees raakte aan beide kanten het deksel, dit is dus niet de lekker voor de rook die er omheen en erin moet trekken. Dus ik heb me knoop skill's die ik vroeger als kind heb geleerd heb bij de scouting in het bos toegepast en een paar meter slagerstouw later dit resultaat bereikt;


Ik heb de butt tevreden ingepakt in plastic folie om nog even te laten marineren en terug geplaatst in de koelkast;

Ondertussen de BBQ aansteek klaar gemaakt, en nu is het wachten tot vanavond een uurtje of 10. Dan gaat de fik erin tot dat de wsm mooi stabiel draait en dan gaat het vlees erop.

Ik zal er vannacht nog een keer uitgaan om te temperatuur te controleren en eventueel kolen bij te vullen. Omdat ik het vlees zo opgebonden heb denk ik ook wel dat ik een paar uur aan de bereidings tijd kan toevoegen.
Morgen avond zal ik ook wat BCC's maken omdat 1 van me vrienden niet van varken houdt. Ik ga dus voor een knorrie en een tokkie op 1 dag!
Reacties zijn altijd welkom
