- Berichten
- 1.648
Morgen gaat het dan eindelijk gebeuren, mijn eerste Pulled Pork van de gas bbq.
Gisteren bij de plaatselijke slager een mooi stuk varkensschouder gehaald van 1,1 kg (moet genoeg zijn voor 3 personen ;-) )
Het vlees net ingesmeerd met All Purpose rub van bbqguru en wat verse tijm. Daarbij ook nog wat extra verse gemalen spaanse toegevoegd. Vlees ingepakt in huishoudfolie en in de koelkast gelegd.
Helaas is mijn vrouw sinds kort allergisch voor o.a. tomaten en aardbeien, waardoor ik een standaard glace niet kan gebruiken ;-( . Heb net een soort glace gemaakt van ciderazijn, 3 eetlepels verse tijm, fijn gemalen spaanse peper, zout en zwarte peper.
Morgenochtend gaat het vlees op de gasbbq. Voor het rookhout maak ik een mix van kersenhout en mesquite snippers (gaan in een losse weber smokebox). Onder het vlees zet ik een aluminium lekbakje. Op het rooster zet ik nog een pannetje met triple bier of appelcider (vermengd met water).
Foto's ga ik zsm plaatsen.
Gr Peter
Gisteren bij de plaatselijke slager een mooi stuk varkensschouder gehaald van 1,1 kg (moet genoeg zijn voor 3 personen ;-) )
Het vlees net ingesmeerd met All Purpose rub van bbqguru en wat verse tijm. Daarbij ook nog wat extra verse gemalen spaanse toegevoegd. Vlees ingepakt in huishoudfolie en in de koelkast gelegd.
Helaas is mijn vrouw sinds kort allergisch voor o.a. tomaten en aardbeien, waardoor ik een standaard glace niet kan gebruiken ;-( . Heb net een soort glace gemaakt van ciderazijn, 3 eetlepels verse tijm, fijn gemalen spaanse peper, zout en zwarte peper.
Morgenochtend gaat het vlees op de gasbbq. Voor het rookhout maak ik een mix van kersenhout en mesquite snippers (gaan in een losse weber smokebox). Onder het vlees zet ik een aluminium lekbakje. Op het rooster zet ik nog een pannetje met triple bier of appelcider (vermengd met water).
Foto's ga ik zsm plaatsen.
Gr Peter