Vrijdag avond zitten twijfelen of ik zaterdag pulled pork wilde gaan maken. Ik had het al even uitgesteld i.v.m het weer. En eigenlijk net iets te laat de knoop doorgehakt het toch maar te gaan doen, vandaar dat ik niet alles in huis had (bijvoorbeeld appelsap) voor een goede injectiemix. Dus uiteindelijk een beetje on the fly een Injectiemix gemaakt.
Coca cola, appelazijn, honing, ketjap manis, knoflook, ui, zout, peper, siracha. En gewoon proberen.
Daarna nog ruim ingerubbed met noskos pulled pork. En toen in de koelkast gelegd.
Toen sochtends vroeg ondanks het slechte weer (gelukkig hebben we een afdakje) de bbq aan en de procureur erop.
Ondertussen waren er boodschappen gedaan en waren de nodige ingrediënten weer binnen zoals bijvoorbeeld de appelsap (voor de eindmixsaus)
Na 5 uurtjes op 120 graden was het vlees helaas pas op een temperatuur van 63, maar toch maar besloten om hem te gaan glazen (gezien de lage temp) heb ik het gewoon 2x gedaan, want why not.
Na 2 uurtjes was de temp lekker gestegen en ging het weer de goede kant op. Toen lekker warm ingepakked in een jasje aluminium en weer een uurtje of anderhalf erop.
Toen de procureur flink lek geprikt was en hij eindelijk mals genoeg bevonden was nog even laten uitdampen en toen nog 45 min in aluminium waarna het super makkelijk te pullen was.
De pulled pork was heerlijk mals en smaakvol, en viel goed in de smaak. Er bleef meer dan genoeg over. Dus "helaas" moet ik er nog een paar dagen van genieten.
Gezien de bbq nog aan stond heb ik er ook nog een dessert opgemaakt, die helaas iets te lang gestaan heeft waardoor de chocolade onder de smores net iets te ver gesmolten was voor mijn smaak, maar het zag er geweldig uit en dat is ook leuk
Coca cola, appelazijn, honing, ketjap manis, knoflook, ui, zout, peper, siracha. En gewoon proberen.
Daarna nog ruim ingerubbed met noskos pulled pork. En toen in de koelkast gelegd.
Toen sochtends vroeg ondanks het slechte weer (gelukkig hebben we een afdakje) de bbq aan en de procureur erop.
Ondertussen waren er boodschappen gedaan en waren de nodige ingrediënten weer binnen zoals bijvoorbeeld de appelsap (voor de eindmixsaus)
Na 5 uurtjes op 120 graden was het vlees helaas pas op een temperatuur van 63, maar toch maar besloten om hem te gaan glazen (gezien de lage temp) heb ik het gewoon 2x gedaan, want why not.
Na 2 uurtjes was de temp lekker gestegen en ging het weer de goede kant op. Toen lekker warm ingepakked in een jasje aluminium en weer een uurtje of anderhalf erop.
Toen de procureur flink lek geprikt was en hij eindelijk mals genoeg bevonden was nog even laten uitdampen en toen nog 45 min in aluminium waarna het super makkelijk te pullen was.
De pulled pork was heerlijk mals en smaakvol, en viel goed in de smaak. Er bleef meer dan genoeg over. Dus "helaas" moet ik er nog een paar dagen van genieten.
Gezien de bbq nog aan stond heb ik er ook nog een dessert opgemaakt, die helaas iets te lang gestaan heeft waardoor de chocolade onder de smores net iets te ver gesmolten was voor mijn smaak, maar het zag er geweldig uit en dat is ook leuk
Laatst bewerkt: