Afgelopen weekend voor de eerste keer pulled pork op de WSM gedaan. Ook nieuw voor mij was het niet inpakken van de PP. Daarnaast heb ik de WSM lekker 's nachts zijn werk laten doen, terwijl ik lekker lag te tukken :z
Uiteindelijk allemaal goed gegaan. Ik wilde gewoon eens proberen of dit goed zou gaan. Blijkt dus prima te gaan met de WSM.
Echter was de temperatuur wat aan de hoge kant: 125C terwijl ik 2 van de luchtgaten dicht had en de laatste slecht 2mm open. Blijkbaar was dit nog voldoende om zoveel hitte te genereren. Zou meer buffer in de WSM dit kunnen oplossen? Het is al een oud model WSM met nog een "kleine" waterpan.
Begonnen met in de middag de varkensnek (3kg) in de rub te zetten. In de avond de WSM opgestookt de varkensnek erop gelegd te samen met 2 chunks Appel en 1 chunk eik en de WSM zijn ding laten doen. Uiteindelijk was hij in 12 uur klaar. Sneller als ik verwacht had (zal ook met de iets verhoogde temp te maken hebben), maar het is nou eenmaal geen exacte wetenschap. Smaakt overigens heerlijk!





Uiteindelijk allemaal goed gegaan. Ik wilde gewoon eens proberen of dit goed zou gaan. Blijkt dus prima te gaan met de WSM.
Echter was de temperatuur wat aan de hoge kant: 125C terwijl ik 2 van de luchtgaten dicht had en de laatste slecht 2mm open. Blijkbaar was dit nog voldoende om zoveel hitte te genereren. Zou meer buffer in de WSM dit kunnen oplossen? Het is al een oud model WSM met nog een "kleine" waterpan.
Begonnen met in de middag de varkensnek (3kg) in de rub te zetten. In de avond de WSM opgestookt de varkensnek erop gelegd te samen met 2 chunks Appel en 1 chunk eik en de WSM zijn ding laten doen. Uiteindelijk was hij in 12 uur klaar. Sneller als ik verwacht had (zal ook met de iets verhoogde temp te maken hebben), maar het is nou eenmaal geen exacte wetenschap. Smaakt overigens heerlijk!




