- Berichten
- 41
Tijdens het kijken van de Netflix serie American BBQ showdown vroeg mijn 9 jarige dochter, hier in de familie bekend onder de naam de "Blonde Bourgondiër",
Zeg pap ik wil ook eens pulled pork proeven.
Nou dat kan je natuurlijk als vader niet weigeren.
De volgende dag zijn we samen op stap gegaan naar de Makro en hebben een flink stuk procureur gehaald.
Samen de dry rub gemaakt uit het ultieme mannen bbq boek.
Ruim 12 uur van te voren rijkelijk in de rub gezet.
Toen kwam de grootste uitdaging van de dag. De Boretti Barilo 12 uur lang onder controle houden.
Ik begon met een "snake" setup en deze starte goed. Temperatuur liep steady op naar 114°C.
Procureur op de Barilo,appel en kersen rook hout erbij Inkbird aan en actie...
Maar toen kakte na zn 40 min de Temperatuur volledig in.
De snake werd werd omgetoverd in een minion methode en bleef zo redelijk steady door branden met af en toe om de 4 uur wat extra stukken black ranch houtskool toe te voegen.
Achteraf kreeg ik feedback via onze FB groep van mede Barilo BBQ'ers dat mijn snake te strak is voor de Barilo.
(Tips of tricks hoor ik graag van jullie!)
2 keer afgelakt met zelfgemaakte smokey bbqsaus aangelengd met appelsap.
Ingepakt in folie en doorgegaard tot 93°C.
Door het oponthoud met de temperatuur werd het wat later dan gepland.
Maar het eindresultaat was er niet minder om.
Mijn dochter vond het fantastisch om te helpen en om de pulled pork te proeven.
Missie geslaagd!!
Zeg pap ik wil ook eens pulled pork proeven.
Nou dat kan je natuurlijk als vader niet weigeren.
De volgende dag zijn we samen op stap gegaan naar de Makro en hebben een flink stuk procureur gehaald.
Samen de dry rub gemaakt uit het ultieme mannen bbq boek.
Ruim 12 uur van te voren rijkelijk in de rub gezet.
Toen kwam de grootste uitdaging van de dag. De Boretti Barilo 12 uur lang onder controle houden.
Ik begon met een "snake" setup en deze starte goed. Temperatuur liep steady op naar 114°C.
Procureur op de Barilo,appel en kersen rook hout erbij Inkbird aan en actie...
Maar toen kakte na zn 40 min de Temperatuur volledig in.
De snake werd werd omgetoverd in een minion methode en bleef zo redelijk steady door branden met af en toe om de 4 uur wat extra stukken black ranch houtskool toe te voegen.
Achteraf kreeg ik feedback via onze FB groep van mede Barilo BBQ'ers dat mijn snake te strak is voor de Barilo.
(Tips of tricks hoor ik graag van jullie!)
2 keer afgelakt met zelfgemaakte smokey bbqsaus aangelengd met appelsap.
Ingepakt in folie en doorgegaard tot 93°C.
Door het oponthoud met de temperatuur werd het wat later dan gepland.
Maar het eindresultaat was er niet minder om.
Mijn dochter vond het fantastisch om te helpen en om de pulled pork te proeven.
Missie geslaagd!!