Het was al even geleden en ook de voorraad in de diepvries was al even op. Dat wil dus zeggen dat we terug een beetje pulled pork moeten maken.
In totaal 2 stukken (1,1kg en 1,2kg) mooi getrimd want er was best veel vet aanwezig. Mayonaise als binder en een rub met een licht pikante toets erop. Deze keer geen pekel geïnjecteerd daarentegen.
Alles op de traeger met hickory-pellets. 7u aan 107°C en nog 1u aan 121°C om zo een kern van 96°C aan te tikken. Na 3u30 begon ik per half uur te spritzen (appelazijn met cola 1:1). Na 5u een laag barbecuesaus aangebracht en deze nog 45min erop gelaten om vervolgens het vlees in te pakken in zilverpapier.
Het resultaat was een lekker broodje met sappig en smaakvol pulled pork. De enige opmerking die ik had is dat mijn barbecuesaus (recept vanop internet) iets zoeter mocht zijn om iets meer de bbq-smaak naar voren te brengen. Het weglaten van de injectievloeistof heeft geen echt verschil gemaakt in mijn ogen.
Verstuurd vanaf mijn SM-A226B met Tapatalk
In totaal 2 stukken (1,1kg en 1,2kg) mooi getrimd want er was best veel vet aanwezig. Mayonaise als binder en een rub met een licht pikante toets erop. Deze keer geen pekel geïnjecteerd daarentegen.
Alles op de traeger met hickory-pellets. 7u aan 107°C en nog 1u aan 121°C om zo een kern van 96°C aan te tikken. Na 3u30 begon ik per half uur te spritzen (appelazijn met cola 1:1). Na 5u een laag barbecuesaus aangebracht en deze nog 45min erop gelaten om vervolgens het vlees in te pakken in zilverpapier.
Het resultaat was een lekker broodje met sappig en smaakvol pulled pork. De enige opmerking die ik had is dat mijn barbecuesaus (recept vanop internet) iets zoeter mocht zijn om iets meer de bbq-smaak naar voren te brengen. Het weglaten van de injectievloeistof heeft geen echt verschil gemaakt in mijn ogen.





Verstuurd vanaf mijn SM-A226B met Tapatalk