Thmsgulden
Sprokkelaar
- Berichten
- 34
Goedemorgen!
Zaterdag op verzoek van mijn moeder een grote bbq-groep voorzien van lekkere (borrel) hapjes bij haar verjaardag. (Zeker geen straf
). Omdat het een grotere groep is, vergt het wel wat voorbereiding waarbij ik jullie tips goed kan gebruiken!
Het menu bestaat uit Pulled pork, MOINK balls, zalm en gemarineerde kippendijen. Inmiddels een PVA gemaakt waarbij ik vanavond start ik met het trimmen en het rubben van de boston butts (2 x 2200gr) en het voorbereiden van de barbecue. Morgen +- 06:30u start ik de WSM voor de 2 boston butts en ik verwacht deze binnen 12 uur op tempratuur te hebben. Maaaar.. en daar heb ik toch jullie mening over nodig.. 's-avonds 1900u staat er een etentje gepland met vrienden. Wat is de beste optie wanneer ik niet in de buurt ben van de bbq, maar de pulled pork nog niet op temperatuur is?
Ik heb een aantal opties;
- Op het moment dat ik denk dat hij het niet gaat halen de tempratuur flink verhogen.
- De temperatuur verlagen door het verwijderen van kolen, barbecue brandt korte tijd door, Pulled Pork laten liggen.
- Pulled Pork verwijderen, stevig inpakken in folie en handdoeken hopend dat 'ie 2/3 graden door gaart.
- De buurman lief aankijken of 'ie een oogje in het zeil houdt.
- Of .........
Zoals gezegd verwacht ik dat het lukt binnen de 12 uur maar je weet nooit.
Tips/tricks/aanvullingen? Ik hoor ze graag!
Groeton!
Thomas
Zaterdag op verzoek van mijn moeder een grote bbq-groep voorzien van lekkere (borrel) hapjes bij haar verjaardag. (Zeker geen straf


Het menu bestaat uit Pulled pork, MOINK balls, zalm en gemarineerde kippendijen. Inmiddels een PVA gemaakt waarbij ik vanavond start ik met het trimmen en het rubben van de boston butts (2 x 2200gr) en het voorbereiden van de barbecue. Morgen +- 06:30u start ik de WSM voor de 2 boston butts en ik verwacht deze binnen 12 uur op tempratuur te hebben. Maaaar.. en daar heb ik toch jullie mening over nodig.. 's-avonds 1900u staat er een etentje gepland met vrienden. Wat is de beste optie wanneer ik niet in de buurt ben van de bbq, maar de pulled pork nog niet op temperatuur is?
Ik heb een aantal opties;
- Op het moment dat ik denk dat hij het niet gaat halen de tempratuur flink verhogen.
- De temperatuur verlagen door het verwijderen van kolen, barbecue brandt korte tijd door, Pulled Pork laten liggen.
- Pulled Pork verwijderen, stevig inpakken in folie en handdoeken hopend dat 'ie 2/3 graden door gaart.
- De buurman lief aankijken of 'ie een oogje in het zeil houdt.
- Of .........
Zoals gezegd verwacht ik dat het lukt binnen de 12 uur maar je weet nooit.
Tips/tricks/aanvullingen? Ik hoor ze graag!
Groeton!
Thomas