BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork met een twist

Poetsertje

Pitmaster
 
 
 
Berichten
502
Vorige week pulled pork gemaakt voor mijn eigen verjaardag.
Omdat ik dat al vaak genoeg gemaakt heb, geen foto's gemaakt.
Maar...

STOM!!!!

Ik moet hier nog een knorretje verdienen....suffert

Nieuw recept en ook nieuwe methode met een nieuw stukje vlees.
Dit keer een schouder met bot vers van de slager.

De basis ingredienten van het recept waren redelijk het zelfde als elke rub, maar deze was met wat komijn erbij en erg lekker.
Ook de methode week af dit keer.
Voor het eerst geinjecteerd en na 5 uurtjes op 70 graden ingepakt met een marinade
Dat heeft de garingstijd verkort tot 10 uur deze ronde.
Daar was ik zeker over te spreken.
Ok achteraf de PP anders behandeld.
Na het pullen het vocht uit het folie weer terug door het vlees gemengd en nagekruid.
Dat was een goede stap vond ik.
Het werd malser en veel mooier op smaak.
Nadeel is wel een zachte bark, maar ik vind dat geen bezwaar uiteindelijk.

Op de avond zelf de helft opgegeten met wat vrienden en de andere helft belandde in de koelkast.

De volgende dag totaal vergeten, maar de dag er na kwam ik opeens nog 1300gr pp tegen.

8)

Ik had ooit eens gezien dat een kok er een soort worst van maakte en er later plakjes van sneed en opbakte.
Leek me wel een leuk plan.
Maar tijdens het rollen proef je ook wel eens stukje....
POTDIKKIE, wat smaakte de PP lekker zeg, die had echt een zalige smaak ontwikkeld na 36 uur in de koelkast.

Maar goed, worstje ligt nu in de vriezer en binnenkort gaan we hem eens snijden en opbakken.
Uiteraard volgt dan de update.

de obligatore foto's:

Na 5 uurtjes (de mrs bleek toch nog een foto gemaakt te hebben)

IMG_0759.jpg


Hierna heb ik de pp ingesmeerd met een verdunde bbq-saus en nog een uurtje teruggelegd ivm met de kleur van de bark.
Na het uurtje met wat marinade in het folie en door laten garen tot 89 graden.
Daarna 2 uur laten rusten in de koelbox "with no ice"  :p
Voor het rusten wel even 5 minuten met open folie laten uitstomen.

IMG_0813.jpg


IMG_0812.jpg


IMG_0816.jpg


IMG_0818.jpg


in het vacu?m en de vriezer in.

IMG_0820.jpg
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Leuk idee zo'n worst!

Er zijn inderdaad vele manieren om PP te maken en om een goed resultaat te krijgen. Tegenwoordig pak ik ook vaker in, dat scheelt een berg in de tijd en structuur. Blijft leuk om zo te rommelen toch :)
 

Poetsertje

Pitmaster
 
 
 
Berichten
502
ja hoor, absoluut.

Aangezien ik heel veel hooi op mijn vork had genomen....(lesje voor de volgende keer)
zat de kip in het ei,  ;D en de PP met de ribben in de ProQ.
Dus volgende keer PP uit het ei, want dat is er nog steeds niet van gekomen uiteindelijk.

Nog een foto gevonden van de PP voordat hij de folie in ging en toegevoegd aan eerste bericht.
 

Poetsertje

Pitmaster
 
 
 
Berichten
502
Nee, daar moeten we even wat uitgebreider voor foto's knippen.
Komt volgende keer weer goed.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
De raad van wijze mannen en vrouwen die alle badges toekennen is samengekomen en vinden dat we bij hoge uitzondering je toch een knorretje kunnen verstrekken vanwege start-, en eindfoto en omdat het niet de eerste keer was. Gefeliciteerd! ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.872
De uitgebreide reportage heeft ook geholpen ;), gefeliciteerd
 

Poetsertje

Pitmaster
 
 
 
Berichten
502
Hahahaha, het gaat mij hier om het PP-worst project.
Stelletje badge-gekken

;D

Maar toch merci, volgende keer volgt gewoon de aanvulling
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
Ook ik vind na ernstig nagedacht te hebben dat het knorretje wel op zijn plaats is, gefeliciteerd er mee

 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.757
Gefeli met je knorretje hoor!
 
Bovenaan Onderaan