BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork / Memphisburgers door de Waterlandsmokers!

 
 
 

ellenblokhuis

Kooltjesharker
Berichten
177
Beste allemaal,

Ben een poosje weg geweest, maar ik ben nog aan het uitvogelen hoe je via de iPhone/iPad makkelijk foto's kan uploaden en ik lees eigenlijk vooral via tapatalk mee met het forum.
Nu is het zo dat wij dus een WSM delen met nog 2 andere stellen uit de buurt en er wieltjes onder hebben gezet zodat we hem makkelijk van het ene huisnummer naar de ander kunnen verplaatsen.
Op de wensenlijst stond nog Pulled Pork! Met de jaarwisseling moest het er eens van komen.
De mannen wilden niet inpakken dus mbv het wedstrijdrecept als basis van Noskos en wat rondneuzen hier op het forum aan het avontuur begonnen!

Op zaterdagavond is de 5kg Picnic (van huisleverancier Beef en Steak) netjes om de 5cm ge?njecteerd!

De ingredienten voor de injectievloeistof en deels ook de glaze:
564873_406655202745841_1894333914_n_zps62372f09.jpg


Injecteren:
379420_406655159412512_1857349849_n_zpsa6eadb0e.jpg


en dan wachten om zondagavond 30-12 op de WSM te gaan:
528495_406655186079176_1668596603_n_zps4b2c32fe.jpg


De PP gaat uiteindelijk om 20.30 op de WSM. Waarna het stellen en afregelen begint. Uiteindelijk is de WSM om 00.30 uur een half uurtje stabiel op 100graden en met een paar cocosbriketten erbij durven we de nacht in te gaan. Het alarm van de thermometer staat op 95 graden. Als de dome temp. die bereikt gaat het alarm op ons nachtkastje af... Gelukkig kunnen we slapen tot de volgende morgen 8 uur!
Gelijk even checken! Yes we zitten op 74 graden kern en we kunnen glazen!
(helaas geen foto nog, heeft iemand anders gemaakt).
Uiteindelijk duurt de zone er lang, maar ergens rond 14 uur in de middag begint hij langzaam op te lopen met 1 graad per uur oid. Ik weet van het meelezen dat het vanaf 80 graden sneller gaat dus we hebben alle vertrouwen...
Om 19.30 bereikt de PP de magische grens van 88 graden en mag hij eraf!!! Yes.
405988_406655136079181_469742202_n_zps0882f97f.jpg


Na 2 uur rusten kan het pullen beginnen! (ook nog een flink werkje). De saus die er over gaat komt ook van de wedstrijd Pulled Pork.

Ondertussen bakt een van de anderen de Spiffs, zodat we straks Memphisburgers kunnen gaan bouwen! Erbij eten we vers gemaakte frites! Voor de frisse bite hadden we verse coleslaw erop.

Hier het eindresultaat:
735125_406655086079186_1839265466_n_zpsc5e844cb.jpg


Het was werkelijk fantastisch! We gaan het binnenkort nog een keer doen, alleen dan wel inpakken voor het verschil. De volgende dag hadden alle stellen nog een "plukje" over en die was erg lekker bij de nieuwjaarsborrel!

 
Een goed gelukt project dus! Ziet er erg fijn uit, lekker.
 
Overigens laten we de hamburgerbroodjes tegenwoordig custommade maken door onze lokale bakker. Gewoon witte zachte bol, maar dan 14cm doorsnede met sesamzaadjes erop. Super!
 
Hmmm ziet er heerlijk uit!
 
Mooie sessie en heerlijk eindresultaat!
 
Lekker hoor! Een goed begin van het nieuwe jaar..
 
jammie!
 
dat ziet er prachtig en heerlijk uit, dat is een heel goed begin van het nieuwe jaar geworden
 
En natuurlijk gefeliciteerd met je knorretje!
 
Mooie burgers. Gefeliciteerd
 
ja, uiteraard gefeliciteerd met je knorretje
 
Gefeliciteerd met je knorretje, broodje ziet er lekker uit.
 
Dank u Dank u Dank u... op naar het tokkie en hoe heet het rundje? BCC maken we vaak, snel maar weer eens doen en foto's maken (anders is het niet gebeurt toch?).
 
Voor brisket krijg je de koei ;)
 
Dankje! Brisket ooit gedaan bij -21 graden... vorig jaar winter... was heerlijk! 04.30 uur begonnen... was de moeite waard. Komt dus snel weer.
 
altijd lekker!
 
Erg mooi gedaan Ellen, en de Waterlandsmokers  :)
Mooi stukje PP.
Van harte met jullie verdiende knorretje.

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan