Hoi ik heb op mijn Weber Original Kettle Premium 57 cm van het weekend voor een eerst een pulled pork proberen te maken van procureur. ik heb een stuk van 750 gram gebruikt omdat ik het wil testen voor de kerst.
Met kerst gaat er een stuk van 2,7 kilo op de BBQ.
Wat ik heb gedaan is het volgende.
het vlees in een dryrub gezet een avond van te voren.
de volgende ochtend m.b.v. de snake methode. de BBQ aangestoken.
bij een temperatuur van 100 graden gemeten met een externe thermometen en niet die in de deksel zit.
Het vlees op de BBQ gelegd. met een bak met water onder het rooster
thermometer in de kern van het vlees gestoken.
deksel dicht en wachten maar.
na 4 uur tussen de 90 en 120 graden op de BBQ te hebben gelegen was een kern temperatuur van 92 graden bereikt en heb ik het vlees van de BBQ gehaald en ingepakt in zilverfolie.
Hier heeft het vlees nog 6 uur ingezeten omdat de eters pas in de avond kwamen.
Maar na het uitpakken en het vlees te willen pullen was dit niet mogelijk.
ik kon het vlees alleen snijden het was net een rollade.
Hij was niet droog en lekker van smaak maar niet wat ik had bedoeld.
ook zat er nog best wat vet in het vlees zelf.
Was het stuk vlees te klein en is de garing te snel gegaan of heb ik iets anders fout gedaan?
hebben jullie suggesties
Met kerst gaat er een stuk van 2,7 kilo op de BBQ.
Wat ik heb gedaan is het volgende.
het vlees in een dryrub gezet een avond van te voren.
de volgende ochtend m.b.v. de snake methode. de BBQ aangestoken.
bij een temperatuur van 100 graden gemeten met een externe thermometen en niet die in de deksel zit.
Het vlees op de BBQ gelegd. met een bak met water onder het rooster
thermometer in de kern van het vlees gestoken.
deksel dicht en wachten maar.
na 4 uur tussen de 90 en 120 graden op de BBQ te hebben gelegen was een kern temperatuur van 92 graden bereikt en heb ik het vlees van de BBQ gehaald en ingepakt in zilverfolie.
Hier heeft het vlees nog 6 uur ingezeten omdat de eters pas in de avond kwamen.
Maar na het uitpakken en het vlees te willen pullen was dit niet mogelijk.
ik kon het vlees alleen snijden het was net een rollade.
Hij was niet droog en lekker van smaak maar niet wat ik had bedoeld.
ook zat er nog best wat vet in het vlees zelf.
Was het stuk vlees te klein en is de garing te snel gegaan of heb ik iets anders fout gedaan?
hebben jullie suggesties