BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork LetzQ

 
 

peter w

Pitmaster
Berichten
579
Na de berichten op Facebook over zo'n slechte opkomst bij Meer jazz te Hoofddorp.
Heb ik vanmiddag besloten om de mannen van LetzQ een handje te helpen door een schouder van ze over te nemen.
Dus even contact met het team en dat was geen probleem kon hem komen halen.






dus daar was hij dan de schouder.


ontdaan van zwoerd en overtollig vet.



even een rubje maken.



KEG vol gegooid met houtskool en appelhout stukken.


zou die kan nu wel even een poosje onder de deksel.


start tijd +/- 21.00 uur bij een kerntermp van 12 graden en een dome temp van 102.

update 22.30 kern 32 graden dome temp 104.
update 23.30 kern 54 graden dome temp 107.
Update 01.30 kern 72 graden dome temp 102
Update 09.00 kern 75 graden dome 145
Update 10.00 kern 80 graden dome 111 graden.
 
je kan er lekker tegen aan vannacht
 
Mooi stuk vlees, ik neem aan dat je hem niet gaat inpakken.
 
Goed bezig Peter
 
Zo dat gaat een lekker ontbijtje worden
 
Goedemorgen! Kunnen we al een ontbijtje PP halen?
 
En hoe staat het er voor, even een status update.
 
150degrees zei:
En hoe staat het er voor, even een status update.

Nou rond 9 uur vanmorgen wakker geworden nadat ik vanacht meermaals door een wegvalende verbinding gewekt ben.
Heb toen de  maverick uitgezet.

Bij het opstaan was de temperatuur toch wel een beetje opgelopen richting de 145 graden.

Maar nu alles stabiel op 110 graden.  Bij een kern temperatuur van 80 graden.
 
Even stress het vuur uit in de KEG dus toch teveel geknepen.
Rooster er af en gasbrander er bij nu weer rustig verder gaan.

Dome inmiddels weer op 107 graden kern iets gezakt naar 79 graden.
 
dat gaat helemaal goed komen
 
Inmiddels draait alles weer rustig op een iets hogere temperatuur.

12.30 Dome 125 graden kern 83
 
nou had niet eerder tijd om een eind verslag te schrijven.
maar ik wil jullie het niet onthouden.

hij bereikte rond 14.00 uur zijn eind temperatuur van 88 graden toen even de priktest gedaan.


nou die was gaar dus in de folie en onder een paar handdoeken.


voor het eten toch nog even een paar minuten opwarmen op de KEG.


mooi broodje al zeg ik het zelf.


en nog wat voorraad voor in de vriezer en een bakje voor vanmiddag bij de lunch.
 
dat ziet er zeer smaakvol uit, gefeliciteerd met je knorretje
 
Lekker Peter.  :)
En je hebt meteen weer wat zwoerd voor de leverworst (2 vliegen in 1 klap  ;) )
Goed bezig.

Mac
 
Mac zei:
Lekker Peter.  :)
En je hebt meteen weer wat zwoerd voor de leverworst (2 vliegen in 1 klap  ;) )
Goed bezig.

Mac

Ja natuurlijk zit het zwoerd in de vriezer en wat vet voor in de worst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan