BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork, Indian style

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.861
In mijn zoektocht naar een lekker curryrecept voor de fotowedstrijd kwam ik dit recept tegen. Vervelende website, met te veel reclame, maar wel lekkere recepten πŸ˜‰πŸ˜‹.
Zeker wanneer iemand dit zijn beste pp ever noemt, ben ik niet te beroert dit te testen 😊.

Nou wil het toeval dat de varkensnek vorige week in de actie was bij Hanos. Gelijk 4 meegenomen en 2 uitgedeeld 😁.


Het begon met de varkensnek kruiden met peper, zout en kurkuma.
20210516_143438.jpg
20210516_144150.jpg
20210516_144403.jpg



Hierna de curry maken. Ja, ja, dit wordt een curryrecept voor de wedstrijd πŸ₯˜πŸ˜‰.
Rode ui bruinen (really brown, zegt het recept).
20210516_145131.jpg


Dan veeeeel knoflook, gember, koriander, chilipoeder en home made meat masala (south Indian). Nou voor dat laatste heb ik Jonnie Boer lief aangekeken 😁.
20210516_150000.jpg
20210516_150410.jpg
20210516_150540.jpg
IMG-20210516-WA0012.jpeg


Hierna tomatensaus en honing toegevoegd.
20210516_150648.jpg
20210516_151408.jpg

20210516_151024.jpg


En dan alles in de crockpot. Dutch Oven zal je bedoelen πŸ˜‚.
20210516_144553.jpg
20210516_151747.jpg



Ik had de Q naar 121 graden direct gebracht. Dezelfde temperatuur die ik normaal ook gebruik. Echter was dit ook voor mij de eerste keer dat ik een DO gebruikt heb voor pp te maken.
Eerst 1,5 de ketel open gelaten met een beetje rook.
20210516_151901.jpg

20210516_165333.jpg


Hierna de deksel er op.
20210516_151929.jpg
20210516_165553.jpg


En dan rustig laten pruttelen.
Ik maak pp bewust zelden voor de dag zelf, zo is het no hurry, no stress.
Het viel mij echter op dat deze manier van garen een stuk sneller gaat. Na slechts 5 uur zat ik al op 98 graden kern.
20210516_190959.jpg


En wat een geur dat daar vanaf komt.... Heerlijk. Uurtje of wat na het uitdampen laten rusten in de DO.
En dan pullen maar.
20210516_203709.jpg
20210516_204140.jpg


Al dat vocht, die geur en smaak er gewoon door heen gemengd. Ja het is een stuk vochtiger dan standaard, maar zonde dit niet te gebruiken.

Is dit de beste pulled pork ever, mwah. Zeker een van de lekkerste, maar de beste............ Die avond ben ik wel 10x wezen proeven, waar ik er anders redelijk goed van af blijf πŸ˜‰.
Absoluut is zowel deze methode als het recept voor herhaling vatbaar.

Is er dan helemaal niets ter verbetering? Oh jawel, ik zou de volgende keer derub iets scherper kruiden en eerst zonder DO 1,5-2 uur roken. Dat werkt beter dan in de DO. En terwijl ik dat zeg, bedenk ik me dat het hele huis nog steeds naar bbq ruikt πŸ˜‚πŸ˜‚.

Oh ja, natuurlijk het eindresultaat.
20210517_143235.jpg


20210517_143240.jpg



Damn wat was dit lekker. Gelukkig heb ik nog meer πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜.
20210517_143313.jpg
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk Chef! Ik herken veel van je research. Bruine uien zijn inderdaad echt lekkerder. Ziet er totaal top uit dat broodje! Heerlijk!
 
Ziet er lekker uit. Gaat bij ook op de lijst
 
Ziet er weer goed uit, leuk om eens een variatie op de klassieke PP te zien!
Ik maak regelmatig een gelijkaardig gerecht met rundvlees (Beef bloody mary) en daar leg ik het vlees ook altijd even uit de DO in de rook.
 
Lekkere versie zo en leuke site idd :)
 
Mooie run met dito resultaat.
 
Dat ziet er heerlijk uit Bram. Leuke variatie die ik zeker moet gaan proberen 🀀
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Dat ziet er heerlijk uit Bram. Leuke variatie die ik zeker moet gaan proberen 🀀
He dat is mijn broer πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Zei Barbeknoei

Je kunt het Marcaron niet kwalijk nemen dat hij zich vergist🀭, hij is vandaag jarig dus ik denk dat hij ietsie teveel geproost heeftπŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸΎπŸ₯‚πŸΈπŸΉ

Mooi gemaakt RemcoπŸ₯°
 
Als jullie allemaal even de andere kant op kijken ga ik mijn macht misbruiken om deze flater van het internet te halen 😜
 
Genoten hoor van je reportage, krijg er gelijk trek in! (y) πŸ”₯
 
wat een geweldig gerecht lijkt me dit. Als je op deze manier pp maakt, dan lijkt het me dat er ontzettend veel smaak aan zit. Het is eigenlijk bijna stoof geworden zo.
Ziet er prima uit Remco
Deze gaan we ff onthouden
 
Dat ziet er super uit broer. Bewaar je nog een beetje voor me
Ik ga dit zeker eens proberen. Lijkt me super lekker.
 
wat een geweldig gerecht lijkt me dit. Als je op deze manier pp maakt, dan lijkt het me dat er ontzettend veel smaak aan zit. Het is eigenlijk bijna stoof geworden zo.
Ziet er prima uit Remco
Deze gaan we ff onthouden
Ja klopt. Dat geeft natuurlijk heel veel mogelijkheden om smaken toe te voegen....
 
ziet er goed uit! (y)
zal deze manier van bereiden onthouden πŸ˜‰
 
Als je het echt op kunt brengen qua geduld; eerst een nachtje in de rub in de koelkast, dan rustig roken, dan in de DO smoren en na het pullen de smaken laten doortrekken. Maar dan liggen we allemaal onder de tafel :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan