BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork first timer

 
 

yvosurf

Kooltjesharker
Berichten
146
Na al die berichten te hebben gelezen over die heerlijke pulled pork, zag ik mijn kans schoon een porkje bij de makro mee te nemen van slechts 2,8 kilo ;-)

Morgen gaat het gebeuren. Ik las verschillende bereidingswijzes en ook verschillende temperaturen. Wat is juist?

Hebben jullie tips?

Ik heb hem al wel lekker in de rub; mix van bbq Texas en Marokkaanse kruiden:

e2f55f46fac72ccca57dd505ed79d38c.jpg


Natuurlijk ingepakt in folie en in de koelkast.

Benieuwd naar jullie adviezen!! Vast bedankt.
 
Zelf al verschillende keren deze: http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html bereidingswijze gebruikt en dit is elke keer weer een succes!

Veel succes en plezier morgen!

Ps. foto's doen het altijd goed hier!
 
Dank, had ik ook al onder de favorieten idd... Ga deze maar proberen. Had de ingredi?nten voor de glac? en saus al in huis gehaald ;-)
 
En hij ligt erop. Probeer 250f aan te houden, maar die kamado wil snel omhoog. Echt bijna dichtgezet voor de zuurstof...

Nu 4 a 5 uurtjes wachten....

587161edafa5e4650a97d72e4df89aca.jpg


9017bdf8d54141dd9c91622bb52f48e2.jpg
 
Na 4 uurtjes bijna 74 graden en dus ingesmeerd met de glac?... Krijg er al trek van ;-)

c325b28720329eff29e34a8a5f9354ae.jpg


e186a11c886562ef2465704b0e0371fd.jpg
 
Ziet er al goed uit!

Nog een tipje voor de volgende keer, pak je platesetter in met alu folie of zet een braadslede verpakt in alu folie op je plate setter. Blijft ie mooi schoon.
 
Lin zei:
Ziet er al goed uit!

Nog een tipje voor de volgende keer, pak je platesetter in met alu folie of zet een braadslede verpakt in alu folie op je plate setter. Blijft ie mooi schoon.
Thanks. Had ik idd eronder gezet, maar paste de deksel niet meer dicht... En de boel was al warm geworden.. Volgende keer eerst inpakken idd ;-) nou ja, na afloop maar even opstoken naar de 450 graden en goed schrobben ;-)
 
En in de folie gewikkeld... De korst lag al aardig los. Heerlijk lijkt me het. En die kamado heeft na 6 uur nog nauwelijks houtskool verbruikt. Ongelofelijk!!

d5b2f5fb8a1e81e9aefc6ff29ace7c55.jpg


a51a8754b3ae17427ca789e28ddbe886.jpg
 
En in de folie gewikkeld... De korst lag al aardig los. Heerlijk lijkt me het. En die kamado heeft na 6 uur nog nauwelijks houtskool verbruikt. Ongelofelijk!!

d5b2f5fb8a1e81e9aefc6ff29ace7c55.jpg


a51a8754b3ae17427ca789e28ddbe886.jpg
 
En het eindresultaat. Heerlijk zacht en gaar. Pullen ging erg makkelijk en de eindsaus geeft een lekkere bite. Vooral die stukjes korst zijn heerlijk zeg.

Alleen met 2 man en 1 kind is dit wel erg veel. We hebben zo'n 2 kilo over schat ik.... Idee?n hiervoor?

De foto's:

31faaa880429cff6c7ed4e65f7d33247.jpg


16e5d5aded34f773df3e52e398bc5182.jpg


feaa1e8d6bed2ba30bf979b81c60cf87.jpg
 
Ziet er erg goed uit. Dank voor het verslag
 
Terug
Bovenaan Onderaan