BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Experience (1e keer)

 

Ricknl

Vuurmaker
Berichten
67
Eerste keer pulled pork.
Geinspireerd door de Tony Slow LS wedstrijden, die bijna in mijn achtertuin plaatsvinden, vrijdag naar de slager getogen voor een stuk varkensschouder. Gisterochtend in de rub naar het recept van Noskos gezet. Met een kleine toevoeging: mosterdpoeder, lijkt mij een lekkere bite te geven al hoop ik niet dat het te pittig wordt. So be it, dan maar compenseren met een zoete saus.

Ge?njecteerd met de marinade van Noskos op www.bbq-nl.com. Topsite!

Moest toch een keer voor het "varkentje" gaan, foto's volgen.
 
Eerst nog wat inspiratie opdoen.

76606531-A7FC-4B0E-B4AA-028D0BA08857.jpg
Aanwinst bij Royaal BBQ bij TSLS. Wat een enthousiasme bij de eigenaar. Aanstekelijk ...

Kleine impressie TSLS, Haarlemmermeerse Bos. Eigenlijk off topic maar het was zo leuk.

7016A4DD-9B74-4E43-9C64-4CACF3ABC81F.jpg




 
Goed voorbereid  :)

74BF5A01-B973-45B1-9607-5CB89C447528.jpg


Stukkie vlees, varkensschouder zonder bot en mooi op vet.

775952CB-AE1E-4506-A537-1EA40E68542F.jpg


Egg ready maken, de koud gerookte zalm van vannacht is er nog maar net af.  ;)

EB5611BD-0FC4-4C0D-B815-92B917E92BD4.jpg




 
Ik ga toch geen pizza maken !! :( :D :blush:
Chips, door dat geklooi met de foto's en photobucket mijn Q vergeten. Nu maar weer wachten. Hoop dat ik nog genoeg kolen heb ...

F42BACAC-5BDE-4BA2-BC78-BFF464B45BA2.jpg


97DC6057-FB64-4B5B-B5FE-650AD68FF0F7.jpg


Alle schuiven dicht en terug naar 100C
 
Gelukkig alles weer onder controle, wordt een late night snack zo.

924C17E5-4841-4156-B6B3-CFE4BA8900EB.jpg


F4FECA3F-71BA-4352-AA14-BE3713FCB712.jpg


Doel is een kerntemperatuur van 82 graden. Off we go!

5 uur naar kerntemperatuur 75c, dan inpakken in folie en in 2 uur naar kerntemperatuur 82c-85c

Twee handjes whiskeyhoutsnippers toegevoegd. Mooie pluim "blue smoke". Smells good

66E14DD1-E46F-4F85-A5C4-95A5E166DB59.jpg


Vier uurtjes onderweg

210B1732-8B2D-4A85-A726-D830B5431416.jpg


Wat mij opvalt is dat de dometermometer 125C aangeeft maar de maverick 80C. Zou de dometermometer niet goed geijkt zijn? Of heeft het te maken met de situering in de dome.

AD5C42ED-BE65-42E9-891F-6CDBE39D6773.jpg
 
Succes, aan de voorbereiding zal het niet liggen. En als check of het gelukt is kan je op de TS ook nog een broodje scoren. Zo kan je mooi de smaken vergelijken.
 
McPeet zei:
Succes, aan de voorbereiding zal het niet liggen. En als check of het gelukt is kan je op de TS ook nog een broodje scoren. Zo kan je mooi de smaken vergelijken.

Goed plan! Daar hadden ze het gisteren over PP van 20 uur laegh en traegh ...
 
Lekker hoor. Mooie dag om PP te maken :)

 
Succes Richard... Op naar je Knorretje.. Heerlijk weer om lekker  achterover te liggen en te genieten van de zo'n & bier terwijl op de achtergrond een PP op de bbq ligt.  B-)
 
Tom Hendriks zei:
Succes Richard... Op naar je Knorretje.. Heerlijk weer om lekker  achterover te liggen en te genieten van de zo'n & bier terwijl op de achtergrond een PP op de bbq ligt.  B-)

+ 1

Wil echter ook de broodjes zelf gaan bakken, en de coleslaw maken. Kan ook met biertje trouwens.
 
7 uur op de Egg. Gemopt met de glaze van Noskos en een beetje van mijzelf (Coca Cola, appelsap en knoflook)

Nee lieve echtgenote, dat is niet verbrand maar heet bark :-*

0C6340B3-AB1C-4679-8B9B-918FBD75B093.jpg


Kerntemperatuur loopt even terug van 75C naar 70C, de beruchte zone?

2F5ED0B2-33A4-4857-85C8-047A70F3D3F1.jpg


Deze is op voor ik er een foto van kon maken  :) :)

F1EFDC9C-C117-4652-B89A-514F358649BA.jpg


North Carolina coleslaw erbium volgens recept van bluesmoke, de Stigg van de Barbeque community

<a href="http://www.bluesmoke-bbq.nl/068_NC_BBQ/North_Carolina_Koolsla.php" /></a>

 
Dat is lekker  :-O :-O
Democratisch (twee dochters en lieftallige echtgenote) wordt hier even beslist dat er op het strand gegeten wordt. Ah pap, het ligt er al zolang op, kan toch ook morgen worden gegeten  :D B-)

Nou vooruit. Heb nog uurtje om in te pakken en dan heel laag doorgaren. Welke temperatuur is hiervoor het beste. De wedstrijdmannen van Tony Slow houden de knor er tenslotte ook 20 uur op.
 
RichardK zei:
Dat is lekker  :-O :-O
Democratisch (twee dochters en lieftallige echtgenote) wordt hier even beslist dat er op het strand gegeten wordt. Ah pap, het ligt er al zolang op, kan toch ook morgen worden gegeten  :D B-)

Nou vooruit. Heb nog uurtje om in te pakken en dan heel laag doorgaren. Welke temperatuur is hiervoor het beste. De wedstrijdmannen van Tony Slow houden de knor er tenslotte ook 20 uur op.
Zoo, das zeker lekker. Morgenochtend PP als ontbijt........ dus  :D
 
Zo terug van het eten op het strand. Met zon heen, met regen terug, maar gelukkig in auto droog. Heerlijk gegeten, iedereen blij maar nog geen pulled pork!

Nu laatste foto's. Pork is pulled en vermengd met heerlijke BBQ-saus (Sweet Baby Ray).
Morgen pulled pork, overnight het lekkerst toch ...  ;)

6E4E8FDA-BE85-4862-BD0F-25C0C626E617.jpg


AD2D48BE-BCEC-4000-95FF-1B42BC23F420.jpg


 
Het resultaat ... valt mij niet tegen, de pro's maken een smeu?ger gerecht, kwestie van kwaliteit vlees of toch te ongeduldig geweest en het net niet voldoende tijd gegeven? Hoop dat het toch Knorretje waardig is.

Tot zover en bedankt voor het volgen van mijn eerste pulled pork experience. Iemand nog tips of tops?

:) :) :)
 
Ziet er goed uit!
Tot welke kerntemperatuur ben je gegaan? Om je vlees echt zacht te krijgen moet het minimaal 88 zijn, in sommige gevallen zelfs 91.
Ook is je dometemperatuur wellicht wat aan de lage kant met 90graden.
 
Bedankt voor de tip!
De dome temperatuur wilde ik niet boven de 100 laten komen. De vleestemperatuur was 82. Volgende keer ga ik het op hogere temperatuur proberen. 
Pleasure in the job gives perfection in the bbq  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan