- Berichten
- 56
Afgelopen week lekker bezig geweest met de buitenkeuken en daarna werd het tijd om de GG echt te testen.
Voor een familiedag heb ik Pulled Pork, Spare Ribs en chicken wings gemaakt. Wat een feest was dat zeg!
De eerste run met de Flame Boss 400 gedaan ook. Het was wel wat gedoe met de WiFi connectie in het begin en soms geen connectie achter in de tuin maar verder werkte hij prima.
Helaas door alle drukte geen foto?s van de Chicken Wings en het eind resultaat van de Spare Ribs maar die worden binnenkort nog eens gemaakt.
Sticky chicken wings na een pekel badje met cola van 2 uur laten drogen in een rub en de volgende dag in een uur op 120 graden gegaard. Daarna even door de BBQ saus gehaald en afgebakken voor een lekkere zoet
pittige bite.
Bijna 3 kg schouderstuk weten te bemachtigen, getrimed en bij elkaar gebonden.
Ge?njecteerd met appelsap wittewijnazijn en kruidenmix. Daarna in de rub en folie een nacht in de koeling gelegd.
De PP een dag eerder gemaakt met piggy rub en ieder uur gesprayed met Jack Daniels/ appelcider azijn en appelsap combi. Eerste uren rookbox met JD vaten hout erbij gedaan.
Resultaat was een prachtige roze rookring.
Het schouderbot viel er uit zo mals en zacht was het vlees.
De Louisiana Style Ribs getrimed en vlies verwijderd.
Daarna in de rub en een nacht in de koeling gezet.
Volgende dag 3 uur in de rook op 120 graden gegaard. Daarna lekker in de alufolie met wat appelsap erbij nog 2 uur doorgegaard.
De volgende dag laksausje gemaakt met chilipeper en sojasaus, heerlijk zoet pittig.
In een uurtje afgelakt en klaargemaakt.
Was wek even een ding om ze in 1 geheel van het tooster te krijgen want de ribbetjes vielen al uit elkaar van malsheid.
De eerste Ribs ever voor mij en de kinderen willen niet ander meer.
Volgende keer een foto repo van de Ribs.
Het werken met de Flame Boss wat wennen in het begin alsook de temp goed krijgen maar oefening baart kunst dus een mooi excuus om veel te oefenen.
In de run van de PP heb ik een uurtje alles eraf gehaald omdat de temp niet daalde en veel te hoog was.
Ook een keer gehad dat de temp ineens wegzakte...... kon ik alles weer opstoken.
Bij de spareribs en chicken wings een stuk relaxter gelukkig.
Ervaring leert.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Voor een familiedag heb ik Pulled Pork, Spare Ribs en chicken wings gemaakt. Wat een feest was dat zeg!
De eerste run met de Flame Boss 400 gedaan ook. Het was wel wat gedoe met de WiFi connectie in het begin en soms geen connectie achter in de tuin maar verder werkte hij prima.
Helaas door alle drukte geen foto?s van de Chicken Wings en het eind resultaat van de Spare Ribs maar die worden binnenkort nog eens gemaakt.
Sticky chicken wings na een pekel badje met cola van 2 uur laten drogen in een rub en de volgende dag in een uur op 120 graden gegaard. Daarna even door de BBQ saus gehaald en afgebakken voor een lekkere zoet
pittige bite.

Bijna 3 kg schouderstuk weten te bemachtigen, getrimed en bij elkaar gebonden.
Ge?njecteerd met appelsap wittewijnazijn en kruidenmix. Daarna in de rub en folie een nacht in de koeling gelegd.


De PP een dag eerder gemaakt met piggy rub en ieder uur gesprayed met Jack Daniels/ appelcider azijn en appelsap combi. Eerste uren rookbox met JD vaten hout erbij gedaan.

Resultaat was een prachtige roze rookring.
Het schouderbot viel er uit zo mals en zacht was het vlees.




De Louisiana Style Ribs getrimed en vlies verwijderd.



Daarna in de rub en een nacht in de koeling gezet.
Volgende dag 3 uur in de rook op 120 graden gegaard. Daarna lekker in de alufolie met wat appelsap erbij nog 2 uur doorgegaard.
De volgende dag laksausje gemaakt met chilipeper en sojasaus, heerlijk zoet pittig.
In een uurtje afgelakt en klaargemaakt.
Was wek even een ding om ze in 1 geheel van het tooster te krijgen want de ribbetjes vielen al uit elkaar van malsheid.
De eerste Ribs ever voor mij en de kinderen willen niet ander meer.
Volgende keer een foto repo van de Ribs.
Het werken met de Flame Boss wat wennen in het begin alsook de temp goed krijgen maar oefening baart kunst dus een mooi excuus om veel te oefenen.
In de run van de PP heb ik een uurtje alles eraf gehaald omdat de temp niet daalde en veel te hoog was.
Ook een keer gehad dat de temp ineens wegzakte...... kon ik alles weer opstoken.

Bij de spareribs en chicken wings een stuk relaxter gelukkig.
Ervaring leert.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk