- Berichten
- 142
Vandaag was ik een dagje vrij dus had ik tijd om mijn pulled-pork voorraad aan te vullen.
En als de Q toch al de hele dag aan is. Dan savonds ook maar gelijk gebruiken.
Eerst maar eens de pulled pork maken. Vlees in de rub (noskos the sparerib) en de Q aansteken.
Toen het vlees op de Q en 4 uurtjes roken op 110 graden met een blokje appelhout en 2 blokjes kersen.
Het laatste uur een pannetje met glaze er bij gezet zo dat die als hij nodig is mooi warm is en gelijk er op kan.
Na 4 uur ingekwast met de glaze. Die ik gemaakt heb van ahoornsiroop, appel azijn, worshestersaus en drPeper bbq saus.
Dit een uurtje laten indrogen en toen ingepakt. Helaas was mijn thermometer (CookPerfect) stuk. Geen idee hoe want zaterdag werkte die nog prima.
Dus maar op gevoel en met een ali expres meter aan de gang. Niet ideaal maar met 20 + jaar koks ervaring moet dat lukken.
Ondertussen de picanha uit de verpakking. Insnijden en zout in het vet wrijven.
Toen de pulled prork van de Q en de picanha er op. Revers sear eerst tot kern 44 graden.
Toen de kern temp bedijkt was. Het vlees er af. Mijn gietijzeren rooster er op en de boel goed opstoken.
Toen die heet was. Rond de 300 graden het vlees er op en afgrillen. En waar ik bang voor was gebeurde. Zo gouw het vet op de gril kwam vlammen aan alle kanten. Meteen omgedraaid en niet te veel meer op het vet gebakken. Het ziet er natuurlijk geweldig uit die vlammen. De kinderen vonden het geweldig. Maar het komt naar mijn mening de smaak niet ten goede. Die vlammen verbranden het vet te heet en dat geeft een vervelende bijsmaak. Waar ik in ieder geval niet van hou. Maar goed vlees er af. Ff laten rusten en aansnijden.
De garing was prima. De smaak van het vlees goed. Op die vervelende verbrande bijsmaak in het vet randje na.
Dit was mijn eerste picanha mensen om mij heen zijden gaaf, lekker, top moet je zeker proberen.
Mijn eind oordeel is helaas wat minder enthousiast. De smaak is prima. Maar ik vind het eerlijk gezegd een boel ophef om niks. Een veredelde rosbief met een mooie vet laag. Zelf heb ik liever een goede Rib-eye, cote de bouf. Meer smaak in het vlees en wat meer dooraderd met vet.
Al met al wel een leuke en lekkere dag. Was het vlees slecht? Zeker niet. Maar was het al de ophef waard? Wat mij betreft zeker niet. Ik stop mijn geld liever in andere stukken vlees en denk dat dit niet snel meer gekocht word.
Als laatste alles even geëvacueerd en mooi de vriezer in. En toen was de dag weer om.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
En als de Q toch al de hele dag aan is. Dan savonds ook maar gelijk gebruiken.
Eerst maar eens de pulled pork maken. Vlees in de rub (noskos the sparerib) en de Q aansteken.
Toen het vlees op de Q en 4 uurtjes roken op 110 graden met een blokje appelhout en 2 blokjes kersen.

Het laatste uur een pannetje met glaze er bij gezet zo dat die als hij nodig is mooi warm is en gelijk er op kan.
Na 4 uur ingekwast met de glaze. Die ik gemaakt heb van ahoornsiroop, appel azijn, worshestersaus en drPeper bbq saus.

Dit een uurtje laten indrogen en toen ingepakt. Helaas was mijn thermometer (CookPerfect) stuk. Geen idee hoe want zaterdag werkte die nog prima.
Dus maar op gevoel en met een ali expres meter aan de gang. Niet ideaal maar met 20 + jaar koks ervaring moet dat lukken.
Ondertussen de picanha uit de verpakking. Insnijden en zout in het vet wrijven.


Toen de pulled prork van de Q en de picanha er op. Revers sear eerst tot kern 44 graden.





Toen de kern temp bedijkt was. Het vlees er af. Mijn gietijzeren rooster er op en de boel goed opstoken.


Toen die heet was. Rond de 300 graden het vlees er op en afgrillen. En waar ik bang voor was gebeurde. Zo gouw het vet op de gril kwam vlammen aan alle kanten. Meteen omgedraaid en niet te veel meer op het vet gebakken. Het ziet er natuurlijk geweldig uit die vlammen. De kinderen vonden het geweldig. Maar het komt naar mijn mening de smaak niet ten goede. Die vlammen verbranden het vet te heet en dat geeft een vervelende bijsmaak. Waar ik in ieder geval niet van hou. Maar goed vlees er af. Ff laten rusten en aansnijden.



De garing was prima. De smaak van het vlees goed. Op die vervelende verbrande bijsmaak in het vet randje na.
Dit was mijn eerste picanha mensen om mij heen zijden gaaf, lekker, top moet je zeker proberen.
Mijn eind oordeel is helaas wat minder enthousiast. De smaak is prima. Maar ik vind het eerlijk gezegd een boel ophef om niks. Een veredelde rosbief met een mooie vet laag. Zelf heb ik liever een goede Rib-eye, cote de bouf. Meer smaak in het vlees en wat meer dooraderd met vet.
Al met al wel een leuke en lekkere dag. Was het vlees slecht? Zeker niet. Maar was het al de ophef waard? Wat mij betreft zeker niet. Ik stop mijn geld liever in andere stukken vlees en denk dat dit niet snel meer gekocht word.
Als laatste alles even geëvacueerd en mooi de vriezer in. En toen was de dag weer om.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk