- Berichten
- 142
Een druk half jaar achter de rug met verbouwen, verhuizen en een toevoeging aan het gezin. We zijn nu eindelijk zo ver dat we ons weer kunnen richten op wat mooi vlees en dan kan ik mijn ambitie weer oppakken om hier wat actiever te zijn.
Verhuizen betekent helaas afscheid nemen van onze zelfbouw BBQ
maar het nieuwe huis biedt een vaste BBQ, pizzaoven en voor de zekerheid heb ik er een Mastertouch GBS bij gekocht. Morgen vieren we de verjaardag van onze grootste kleine en dan komt er een sloot mensen over de vloer. Een mooi moment om pizza te leren bakken. B-)
Vorige week al een korte proefronde gedraaid en de temperatuurbeheersing van zo'n ding is me nog niet helemaal duidelijk maar morgen kan ik lekker oefenen.
Voor op de pizza zetten we een tafel vol ingredi?nten neer waaronder pulled pork.
Ik volg twee leidraden, het wedstrijd pulled pork recept van Noskos en The perfect pulled pork van Meathead. BBQ draait natuurlijk om proberen dus ga ik eens op zoek naar wat voor ons lekker werkt.
Gisteravond de butt van 3250gr ingesmeerd met grof zeezout en ingepakt in folie. Vervolgens hebben we de Memphis dust rub gemaakt en daar vanmorgen de butt mee ingesmeerd. We beginnen wat laat omdat we bij het Kookpunt even berenklauwen hebben gekocht en daar langer hebben rondgelopen dan vooraf bedacht. Wat een toffe winkel! (mag ik dat hier zeggen?)
Voor de eindtijd maakt het niet uit want het gaat toch pas morgen gegeten worden.
Eerst wilde ik niet injecteren om te zien hoe dat zou uitpakken maar uiteindelijk toch naar de ervaren mannen geluisterd en de pp injectiemarinade uit het recept van Noskos gemaakt. Ik had geen honing meer dus vervangen voor maple syrup.
Hij ligt nu vanaf 12 uur op de mastertouch en net een tweede brokje hickory er op gelegd. Afgelopen week heb ik 5 dozen Red Devil kokosbriketstaven laten leveren omdat die hier op t forum goed uit de test kwamen. Voorzichtig ben ik begonnen met 6 stukken van een cm of 10 maar er zojuist al ??n afgehaald omdat de temp opliep naar 135 en ik heb rond de 107 ga proberen te houden.
Als de dag vordert zal ik onze ervaringen verder delen en wat foto's posten
Verhuizen betekent helaas afscheid nemen van onze zelfbouw BBQ

Vorige week al een korte proefronde gedraaid en de temperatuurbeheersing van zo'n ding is me nog niet helemaal duidelijk maar morgen kan ik lekker oefenen.
Voor op de pizza zetten we een tafel vol ingredi?nten neer waaronder pulled pork.
Ik volg twee leidraden, het wedstrijd pulled pork recept van Noskos en The perfect pulled pork van Meathead. BBQ draait natuurlijk om proberen dus ga ik eens op zoek naar wat voor ons lekker werkt.
Gisteravond de butt van 3250gr ingesmeerd met grof zeezout en ingepakt in folie. Vervolgens hebben we de Memphis dust rub gemaakt en daar vanmorgen de butt mee ingesmeerd. We beginnen wat laat omdat we bij het Kookpunt even berenklauwen hebben gekocht en daar langer hebben rondgelopen dan vooraf bedacht. Wat een toffe winkel! (mag ik dat hier zeggen?)
Voor de eindtijd maakt het niet uit want het gaat toch pas morgen gegeten worden.
Eerst wilde ik niet injecteren om te zien hoe dat zou uitpakken maar uiteindelijk toch naar de ervaren mannen geluisterd en de pp injectiemarinade uit het recept van Noskos gemaakt. Ik had geen honing meer dus vervangen voor maple syrup.
Hij ligt nu vanaf 12 uur op de mastertouch en net een tweede brokje hickory er op gelegd. Afgelopen week heb ik 5 dozen Red Devil kokosbriketstaven laten leveren omdat die hier op t forum goed uit de test kwamen. Voorzichtig ben ik begonnen met 6 stukken van een cm of 10 maar er zojuist al ??n afgehaald omdat de temp opliep naar 135 en ik heb rond de 107 ga proberen te houden.
Als de dag vordert zal ik onze ervaringen verder delen en wat foto's posten