Van paar weekies terug, maar man man wat was dat lekker!
Stuk varkensnek van de Makro (circa 2.2 Kilo) in de Rub gezet, ingepakt en een nacht in de koelkast
S'ochtends om 06:30 de wekker, 07:00 stond de Q aan. (sorry buren B-)), Bak met water boven de kolen gezet.
Na een uur of 2 en 2 x een rookronde:
Mooi om te zien hoe hij in the zone bleef hangen, geprobeerd de Q netjes rond de 110 te houden.
Offtopic: Smiddags de 2e Q aangezet voor de Ribs
Ontopic
Na 10 uur was de temp bereikt, uurtje ingepakt en dan spannend hoe het resultaat is geworden
Broodje erbij met verse cole slaw en wat bbq saus
Eindoordeel: smaakprofiel mooi gelaagd, rook smaak goed aanwezig, vlees vond ik toch wat droog, weinig vocht bij het pullen, voor een toekomstige poging wil ik de temp toch wat lager houden, en eens inpakken tijdens de zone (lees hier eea over dat dit het proces wat verkort, en er meer sappen binnen blijven...worth trying!)
De volgende dag een american breakfast gehouden met de leftovers, was ook erg smakelijk.
Stuk varkensnek van de Makro (circa 2.2 Kilo) in de Rub gezet, ingepakt en een nacht in de koelkast

S'ochtends om 06:30 de wekker, 07:00 stond de Q aan. (sorry buren B-)), Bak met water boven de kolen gezet.

Na een uur of 2 en 2 x een rookronde:

Mooi om te zien hoe hij in the zone bleef hangen, geprobeerd de Q netjes rond de 110 te houden.
Offtopic: Smiddags de 2e Q aangezet voor de Ribs


Ontopic
Na 10 uur was de temp bereikt, uurtje ingepakt en dan spannend hoe het resultaat is geworden

Broodje erbij met verse cole slaw en wat bbq saus

Eindoordeel: smaakprofiel mooi gelaagd, rook smaak goed aanwezig, vlees vond ik toch wat droog, weinig vocht bij het pullen, voor een toekomstige poging wil ik de temp toch wat lager houden, en eens inpakken tijdens de zone (lees hier eea over dat dit het proces wat verkort, en er meer sappen binnen blijven...worth trying!)
De volgende dag een american breakfast gehouden met de leftovers, was ook erg smakelijk.
