- Berichten
- 4.941
Omdat ik had lopen stoefen dat ik ook eens PP voorraad moest gaan maken.... Heb ik gelijk maar eens wat foto?s gemaakt. En maak ik er een klein verslagje van. Het blijft immers leuk en verschrikkelijk lekker 
Ik maak mn PP altijd volgens Noskos zijn wedstrijd princiepen. Injecteren en inpakken. Bevalt me prima.
Zo begonnen we dus. Dag van tevoren injecteren, insmeren, rubben en inpakken. En dan een nachtje in de koeling.
Zaterdagochtend wekker gezet om 0530u. Ik had er zin an. Want was al ruim voor de wekker wakker. BBQ naar buiten en aanjagen. Vlees uitpakken en op de Q.
Als rookhout gebruik ik 2 chunks kers en een chunk eik.
Na ruim 6u in de rook bleef de kern stabiel op 65gr hangen. Tijd om eens te gaan kijken. Bark zat mooi vast. Kleur stond me wel aan. Dus inpakken die handen. Bij het inpakken heb ik wat boter en BBQ saus op de PP gedaan.
Nu mogen de nekken door tot 88gr. Waarna er een priktest volgt. Bij 91gr waren ze goed. Alles van de Q gehaald. Vocht afgetapt. En de stukken terug ingepakt en laten rusten in een koeltas. Daarna pullen. Koelen en verpakken in verschillende porties.
Ook het kookvocht heb ik laten koelen. Vet eraf en verpakt voor later.
Ik kan er weer even tegen aan. We hadden nog visite gekregen en die prikte mooi een vorkje mee. (Helaas geen foto?s van de broodjes...) Die waren natuurlijk helemaal in de wolken. Turks brood, Noskos zn BBQ saus gemaakt. En wat salade van spinazie, pijnboompitten en balsamico framboos. Heerlijke combi. Was weer smullen.
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram

Ik maak mn PP altijd volgens Noskos zijn wedstrijd princiepen. Injecteren en inpakken. Bevalt me prima.
Zo begonnen we dus. Dag van tevoren injecteren, insmeren, rubben en inpakken. En dan een nachtje in de koeling.





Zaterdagochtend wekker gezet om 0530u. Ik had er zin an. Want was al ruim voor de wekker wakker. BBQ naar buiten en aanjagen. Vlees uitpakken en op de Q.
Als rookhout gebruik ik 2 chunks kers en een chunk eik.



Na ruim 6u in de rook bleef de kern stabiel op 65gr hangen. Tijd om eens te gaan kijken. Bark zat mooi vast. Kleur stond me wel aan. Dus inpakken die handen. Bij het inpakken heb ik wat boter en BBQ saus op de PP gedaan.




Nu mogen de nekken door tot 88gr. Waarna er een priktest volgt. Bij 91gr waren ze goed. Alles van de Q gehaald. Vocht afgetapt. En de stukken terug ingepakt en laten rusten in een koeltas. Daarna pullen. Koelen en verpakken in verschillende porties.
Ook het kookvocht heb ik laten koelen. Vet eraf en verpakt voor later.




Ik kan er weer even tegen aan. We hadden nog visite gekregen en die prikte mooi een vorkje mee. (Helaas geen foto?s van de broodjes...) Die waren natuurlijk helemaal in de wolken. Turks brood, Noskos zn BBQ saus gemaakt. En wat salade van spinazie, pijnboompitten en balsamico framboos. Heerlijke combi. Was weer smullen.
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram