- Berichten
- 2.982
Laatst een mooi stuk spiering gekocht om pulled pork van te maken.
Deze keer anders dan standaard. Aan het spit en eerst 12 uur pekelen.
Eerst de rollade:
Daarna een brine gemaakt op basis van appelsap, appelazijn, Worcester en bruine suiker.
De volgende ochtend eerst nog injecteren met dezelfde brine.
En hierna voor 5 uur op het spit bij 121 graden.
Hierna indirect verder en insmeren met een homemade bbqsaus.
2 uur later inpakken, met wederom flink wat van de brine. Kerntemperatuur is ondertussen 74 graden.
Door laten garen tot uiteindelijk 98 graden tot hij mals genoeg was.
Hierna uit laten dampen, opnieuw inpakken en een uur laten rusten.
Resultaat, heerlijke pulled pork!! Waarbij het spit totaal geen toegevoegde waarde heeft, behalve dat het ontzettend leuk is om het eens zo te maken.
Bedankt voor het kijken.



Deze keer anders dan standaard. Aan het spit en eerst 12 uur pekelen.
Eerst de rollade:


Daarna een brine gemaakt op basis van appelsap, appelazijn, Worcester en bruine suiker.

De volgende ochtend eerst nog injecteren met dezelfde brine.
En hierna voor 5 uur op het spit bij 121 graden.



Hierna indirect verder en insmeren met een homemade bbqsaus.


2 uur later inpakken, met wederom flink wat van de brine. Kerntemperatuur is ondertussen 74 graden.


Door laten garen tot uiteindelijk 98 graden tot hij mals genoeg was.
Hierna uit laten dampen, opnieuw inpakken en een uur laten rusten.

Resultaat, heerlijke pulled pork!! Waarbij het spit totaal geen toegevoegde waarde heeft, behalve dat het ontzettend leuk is om het eens zo te maken.
Bedankt voor het kijken.



