Afgelopen vrijdag begonnen met mijn eerste PP. Besloten deze niet te bereiden "old school" maar dmv de competitie variant; 2.0 zeg maar.
Begonnen met een Boston Butt van 3.0 kg. Ongetrimd ziet dater zo uit.

Ontdaan van de fatcap die toch wel prominent aanwezig was.

Ik heb hem flink in de rub gezet t.w Special Shit. Laten overnachten.


Zaterdagochtend 06.30 begonnen met de voorbereidingen. Nog een extra rublaag voor een mooie Bark.
De BGE starten en stabiliseren. Uiteindelijk het rookproces gestart om 07.45


Wat moet een mens de eerste vijf uur....tssssjaaah!

Zo zag hij eruit na vijf uur. Ik hem toen geglazed met recept Noskos.

Twee uur later ingepakt en uiteindelijk was het 16.45 toen de kerntemp van 88 C was bereikt.
Saus afgetapt en opnieuw ingepakt en een uur laten rusten.

17.45; Ik was niet ontevreden met het resultaat. Het schouderbot kon ik eenvoudig na twee kleine twists eruit nemen.

En daar gaat het natuurlijk allemaal om. Pullen en genieten.
Dit was voor mij de eerste PP en ik moet zeggen dat het ook een compleet nieuwe smaakbeleving is..... heerlijk.

Gaat niet lang duren tot de volgende Butt.
Ik denk dat ik hem dan volgens de 'Old School" methode ga proberen.
de BGE was erg makkelijk op temp te houden. Ik heb maar twee keer een beetje fijn getuned aan de uitlaat zijde.

Begonnen met een Boston Butt van 3.0 kg. Ongetrimd ziet dater zo uit.

Ontdaan van de fatcap die toch wel prominent aanwezig was.

Ik heb hem flink in de rub gezet t.w Special Shit. Laten overnachten.


Zaterdagochtend 06.30 begonnen met de voorbereidingen. Nog een extra rublaag voor een mooie Bark.
De BGE starten en stabiliseren. Uiteindelijk het rookproces gestart om 07.45


Wat moet een mens de eerste vijf uur....tssssjaaah!

Zo zag hij eruit na vijf uur. Ik hem toen geglazed met recept Noskos.

Twee uur later ingepakt en uiteindelijk was het 16.45 toen de kerntemp van 88 C was bereikt.
Saus afgetapt en opnieuw ingepakt en een uur laten rusten.

17.45; Ik was niet ontevreden met het resultaat. Het schouderbot kon ik eenvoudig na twee kleine twists eruit nemen.

En daar gaat het natuurlijk allemaal om. Pullen en genieten.
Dit was voor mij de eerste PP en ik moet zeggen dat het ook een compleet nieuwe smaakbeleving is..... heerlijk.

Gaat niet lang duren tot de volgende Butt.
Ik denk dat ik hem dan volgens de 'Old School" methode ga proberen.
de BGE was erg makkelijk op temp te houden. Ik heb maar twee keer een beetje fijn getuned aan de uitlaat zijde.
