BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork, 1x 3kg of 3x 1 kg

lionart

Tondelzoeker
Berichten
12
Afgelopen weekend heb ik pulled pork gemaakt met 3x 1kg procureur van BBQuality en dat ging perfect, en redelijk snel ook.(4,5 uur van begin tot in de bak)
Nu vroeg ik mij af waarom zou je eigenlijk kiezen voor 1stuk van 3kg ipv 3x1kg? Ik bedoel je hebt ook 3x meer bark enzo.
 
Verplaatst naar de rookkamer, L&S is voor fotoreportages, lees daarvoor eerst even de regels.

Hoe kleiner het stuk vlees, hoe meer vocht er relatief verdampt dus hoe droger het wordt.
Tevens heeft het bindweefsel minder tijd om gaar te "sudderen"
Vergelijk het maar eens met suddervlees (draadjesvlees) dat heeft ook tijd nodig.
 
Gevoelsmatig kan een groot stuk vlees ook wat meer uitschieters hebben dan een kleiner stuk vlees.
 
Dank allen
 
Terug
Bovenaan Onderaan