- Berichten
- 26
Vandaag pulled pork gemaakt van procureur.
12 uur voordat die de oven in is gegaan heb ik hem het geïnjecteerd, Ingrediënten
100 ml appelsap
40 ml appel azijn
20 ml witte azijn
40 ml honing
30ml worchestershire saus
1 eetlepel zout
1 eet lepel uienpoeder
07.30 uur heb ik de houtoven aangestoken met eikenhout, temperatuur 120 graden.
Terwijl de oven op temperatuur kwam, de procureur droog gemaakt en een rub gegeven.
ingrediënten:
6 eetlepels bruine basterd suiker
3 eetlepels paprika poeder
2 eetlepels zout
2 eetlepels gemalen komijn
2 eetlepels uienpoeder
1 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gemalen peper
Vervolgens de oven in voor 5 uur op 72 graden.
Na 5 uur de BBQ saus eroverheen smeren.
Deze saus had ik nog over van de sparibs en was voldoende voor de pulled pork.
BBQ saus bestaat uit:
250ml tomaten ketchup
1 tl knoflookpoeder
1 tl uien poeder
1 tl cayennepeper
1 eetlepel appelstroop
75 ml appel azijn
1 eet lepel honing
1 eetlepel bruine suiker
Halve tl peper
Halve tl zout
Halve citroensap
Cranberry saus 175 g + het vocht in het potje
Dit alles 10 min op laag vuur pruttelen en regelmatig door roeren.
Smeren maar!
Toen weer terug de oven in voor ongeveer een uur, totdat de bark hard genoeg is zodat die er goed op blijft zitten.
Dan in de aluminium folie, tot een temperatuur van 88 graden.
En vanaf daar eigenlijk op gevoel voelen of die zacht genoeg is met een thermo pen
Uurtje rusten in schoon aluminiumfolie en een koelbox.
Toen uit elkaar gehaald en op een broodje met koolsalade en patat. Ook beide zelf gemaakt
Smaak was zeker goed en volgens de familie voor herhaling vatbaar!
12 uur voordat die de oven in is gegaan heb ik hem het geïnjecteerd, Ingrediënten
100 ml appelsap
40 ml appel azijn
20 ml witte azijn
40 ml honing
30ml worchestershire saus
1 eetlepel zout
1 eet lepel uienpoeder
07.30 uur heb ik de houtoven aangestoken met eikenhout, temperatuur 120 graden.
Terwijl de oven op temperatuur kwam, de procureur droog gemaakt en een rub gegeven.
ingrediënten:
6 eetlepels bruine basterd suiker
3 eetlepels paprika poeder
2 eetlepels zout
2 eetlepels gemalen komijn
2 eetlepels uienpoeder
1 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gemalen peper
Vervolgens de oven in voor 5 uur op 72 graden.
Na 5 uur de BBQ saus eroverheen smeren.
Deze saus had ik nog over van de sparibs en was voldoende voor de pulled pork.
BBQ saus bestaat uit:
250ml tomaten ketchup
1 tl knoflookpoeder
1 tl uien poeder
1 tl cayennepeper
1 eetlepel appelstroop
75 ml appel azijn
1 eet lepel honing
1 eetlepel bruine suiker
Halve tl peper
Halve tl zout
Halve citroensap
Cranberry saus 175 g + het vocht in het potje
Dit alles 10 min op laag vuur pruttelen en regelmatig door roeren.
Smeren maar!
Toen weer terug de oven in voor ongeveer een uur, totdat de bark hard genoeg is zodat die er goed op blijft zitten.
En vanaf daar eigenlijk op gevoel voelen of die zacht genoeg is met een thermo pen
Uurtje rusten in schoon aluminiumfolie en een koelbox.
Toen uit elkaar gehaald en op een broodje met koolsalade en patat. Ook beide zelf gemaakt

Smaak was zeker goed en volgens de familie voor herhaling vatbaar!
