BasBQ
Beef en Steak

Pulled oink

 

PiCo92

Tondelzoeker
Berichten
7
Dit weekend aan de slag geweest met een mooi stukje procureur.

Eerst het vlees geïnjecteerd met een mengsel van ketchup, ketjap manis, zout en de Noskos sparerib rub, aangelengd met wat water zodat het beter te injecteren was.

20200514_120328.jpg


Dit 2 nachten laten intrekken en vervolgens spareribs kruiden rub gebruikt om de procureur te voorzien van het heerlijke smaaklaagje.

20200516_130747-jpg.1729


En op de BBQ dan maar, temperatuur gehouden op 120-130°C met wat chunks appelhout. Na 3 uur was de kern reeds op 60°C en heb ik het vlees ingepakt in aluminium folie met wat bruine basterdsuiker, boter en een scheutje appelazijn.

20200516_152828.jpg


Doorgegaard tot de kern 95°C was en het gehele stuk zacht aanvoelde. Helaas met het prikken door de onderkant van de folie geprikt en zo een hoop kostbaar vocht verloren.

Na 45min rusten (leek een eeuwigheid...) het vlees uit elkaar geharkt met twee vorken en weer wat Noskos zijn kruidenrub met de restjes braadvocht toegevoegd. Nu een kleine voorraad pulled pork in de vriezer en een gedeelte in de koeling om vanavond nog lekkere kroketten mee te maken.

20200516_192945.jpg


20200516_130747.jpg
 
Dat ziet er goed uit! Gefeliciteerd met je knorretje
 
Lekkah, gefeliciteerd met je knorretje
 
Ziet er mooi uit!
Gelijk een vraagje. Op foto 3 zie ik een clipje voor je thermometer. Hoe heet zoiets? Ik kan het maar niet vinden.
 
PP altijd lekker gefeliciteerd met je sticker :)
 
Hierbij ook nog wat meer info over de kroketten.

Eerst een ragout gemaakt met roux, wildfond, water en op smaak gebracht met paddenstoelenbouillonblokje ipv zout.
Vervolgens de pulled pork erdoor geroerd en laten opstijven in de koelkast.

20200517_104246.jpg


Kleine kroketjes van gemaakt en deze gepaneerd in broodkruim. Uiteindelijk ook een paar gepaneerd met verkruimelde Doritos omdat het broodkruim op was.

20200517_172834.jpg


En uiteraard, lekker smullen :)
20200517_183118.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan