- Berichten
- 325
(scrollen voor plaatjes)
Zaterdag kreeg vrienden op bezoek dus goede reden om even lekker uit te pakken met een heerlijk menu voor 6 man.
Voorgerecht:
Pulled lamb tacos met salsa en guacamole.
Voor de wat Oosterse lam rub:
Salsa:
Guacemole:
Hoofd gerecht:
Spareribs
Rub spareribs:
Glaze voor de ribs:
(exacte hoeveelheden geen idee.. op gevoel gedaan)
Bijgerecht:
Cornbread volgens ongeveer het recept van Noskos
Vrijdag al begonnen met het roken van de lamsschouder. Het roken met paar blokjes kersenhour tot ongeveer 90 graden duurde zo'n 8,5 uur.
Schoonmaken van de lamsschouder was ook wel een werkje met al het zilverskin/vlies wat eromheen zit.
Dit even shredden tot pulled lamb:
Geweldige bark.
Zaterdag de pulled lamb even opgebakken in een pan met flink wat boter om het ook een beetje krokant te krijgen en daarna op de mini tortillas:
De ribbetjes op de Easterwood methode met paar blokjes kersen rookhout:
Mijn eerste keer cornbread was ook prima gelukt:
Als nagerecht had ik weer ananas van de grill geflambeerd met Jim Beam Honey.
De mensen zaten vol en alles was op op stukje cornbread en beetje salade na.
De favoriet van iedereen incl ikzelf waren toch wel de puled lamb tacos. Het beetje krokant opbakken met boter pakte erg goed uit. En samen met de fris smakende guacemole en salsa was het een erg goede cominatie. Yum! Alleen jammer dat alles op is.
Zaterdag kreeg vrienden op bezoek dus goede reden om even lekker uit te pakken met een heerlijk menu voor 6 man.
Voorgerecht:
Pulled lamb tacos met salsa en guacamole.
Voor de wat Oosterse lam rub:
- 1,5 el gemalen komijnzaad
- 1,5 el gemalen korianderzaad
- 1,5 el gerookte paprikapoeder
- 1 el zeezout
- 1 el peper
- 2 theelepers kardemon
Salsa:
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- klein bosje bieslook
- limoen sap (naar smaak)
- 1 theelepel azijn (ik heb appel azijn gebruikt)
- zout/peper
Guacemole:
- 2 avocados
- zout
- limoen sap (ik heb ongeveer een hele limoen gebruikt, maar steeds even proeven natuurlijk)
Hoofd gerecht:
Spareribs
Rub spareribs:
- zout (minder dan normaal want de glaze bevat gochujang en soja saus wat ook al zout is)
- peper
- beetj 5 kruiden poeder
Glaze voor de ribs:
(exacte hoeveelheden geen idee.. op gevoel gedaan)
- hoisin saus (ongeveer half potje dus zo'n 100ml of zo)
- ongeveer 2 theelepels 5 kruiden poeder
- flinke scheut chinese rijstwijn
- flinke scheut soja saus
- 2 eetlepels gochujang
- paar eetlepels honing
- paar eetlepels arbrikozen jam
- fijn gesneden/geraspte gember (duim groot ongeveer)
- 4 fijn gesneden teentjes knoflook
Bijgerecht:
Cornbread volgens ongeveer het recept van Noskos
Vrijdag al begonnen met het roken van de lamsschouder. Het roken met paar blokjes kersenhour tot ongeveer 90 graden duurde zo'n 8,5 uur.
Schoonmaken van de lamsschouder was ook wel een werkje met al het zilverskin/vlies wat eromheen zit.
Dit even shredden tot pulled lamb:
Geweldige bark.
Zaterdag de pulled lamb even opgebakken in een pan met flink wat boter om het ook een beetje krokant te krijgen en daarna op de mini tortillas:
De ribbetjes op de Easterwood methode met paar blokjes kersen rookhout:
Mijn eerste keer cornbread was ook prima gelukt:
Als nagerecht had ik weer ananas van de grill geflambeerd met Jim Beam Honey.
De mensen zaten vol en alles was op op stukje cornbread en beetje salade na.
De favoriet van iedereen incl ikzelf waren toch wel de puled lamb tacos. Het beetje krokant opbakken met boter pakte erg goed uit. En samen met de fris smakende guacemole en salsa was het een erg goede cominatie. Yum! Alleen jammer dat alles op is.
Laatst bewerkt: