- Berichten
- 63
Gisteren een mazzeltje gehad bij de Macro Nieuwegein, samen met vriend en mede forumlid Xerogee procureur kunnen scoren voor ?1,75 de kilo. Deze was verkeerd geprijsd in het vriesvak, bij de kassa bleek dat het ?3,75 moest zijn maar omdat het verkeerd was geprijsd mochten wij toch ieder een doos van 10 kilo voor ?17,50 meenemen.
Thuis aangekomen bleken er vier stukken van ongeveer 2,5 kilo in de doos te zitten en paste er maar drie in de vriezer, aangezien ik nog geen Knorretje heb een mooie kans om deze vandaag maar eens te halen.
De procureur moest dus snel ontdooien, heb deze 6 uurtjes in de verpakking in het koud water gedaan. De kern was toen nog bevroren maar kon wel al rubben.
Na een nacht in de koelkast was de kern ook ontdooid (4 graden) en is de procureur om 12:30 op de Bastard gegaan. Als dome temperatuur houd ik tussen de 140 en 150 graden aan (nog net low and slow) en doe ik de dome pas weer open als het stuk vlees helemaal gaar is op een kerntemperatuur van bijna 91 graden.
7,5 uur later was die op temperatuur.
Half uurtje in aluminium om te rusten, gepuld en beetje Carolina vinegar sauce erbij.
Weer heerlijk genoten.
Gr. Mike
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Thuis aangekomen bleken er vier stukken van ongeveer 2,5 kilo in de doos te zitten en paste er maar drie in de vriezer, aangezien ik nog geen Knorretje heb een mooie kans om deze vandaag maar eens te halen.
De procureur moest dus snel ontdooien, heb deze 6 uurtjes in de verpakking in het koud water gedaan. De kern was toen nog bevroren maar kon wel al rubben.


Na een nacht in de koelkast was de kern ook ontdooid (4 graden) en is de procureur om 12:30 op de Bastard gegaan. Als dome temperatuur houd ik tussen de 140 en 150 graden aan (nog net low and slow) en doe ik de dome pas weer open als het stuk vlees helemaal gaar is op een kerntemperatuur van bijna 91 graden.


7,5 uur later was die op temperatuur.


Half uurtje in aluminium om te rusten, gepuld en beetje Carolina vinegar sauce erbij.


Weer heerlijk genoten.
Gr. Mike
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk