BasBQ
Beef en Steak

Pulled Beef

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.846
Twee weken terug had ik op een mooi stuk Iers gerijpte sukade meegenomen. Een deel heb ik gebruikt voor boeuf bourguignon, maar een groot stuk van 1,8 kg lag te wachten voor vandaag 😋.

Laten ontdooien (duurde 2 dagen).
20201125_230345.jpg
20201125_230353.jpg


Lekker alles laten zitten en gisteren de Don Marcos koffierub er op. Geweldige rub dit.
20201125_230519.jpg
20201125_230639.jpg
20201126_085104.jpg


Ik heb besloten het wedstrijd recept van Noskos voor pp aan te houden, maar eerder inpakken om uitdrogen te voorkomen.
De kamado naar 121 graden gebracht. Drie blokjes appelhout er bij en 4 uur laten gaan.
20201126_085150.jpg
20201126_085209.jpg
20201126_124022.jpg

Hierna ingesmeerd met een Coca-Cola sausje die ik nog had staan.
20201126_124159.jpg


Weer 2 uur later tijd om in te pakken met wat extra saus.
20201126_154019.jpg
20201126_154141.jpg
20201126_154414.jpg


De bark was nu al geweldig.
De kernthermometer heb ik er nu pas in gedaan. Eerder is vond ik niet nodig. Kern was nu op 74 graden. Deze laat ik ingepakt door gaan naar 92 en dan daarna testen tot hij gaar is.

Ondertussen kwam ik er achter dat ik ben vergeten om het stuk te injecteren, het resultaat merken we straks wel.

20201126_174407.jpg


Bij bijna 98 graden was het botermals.
Nog even uit laten dampen....
20201126_174824.jpg


En een uurtje later tijd om te pullen.
20201126_193255.jpg
20201126_193308.jpg


Wat een heerlijke bark zit er aan zeg.
Ik vind pulled beef altijd wat minder smaak hebben dan pulled pork, maar met een klein beetje extra rub en saus maak je dat zo goed.
20201126_194210.jpg
20201126_194421.jpg


Man wat is dat toch leuk en lekker.
Ik heb de grote stukjes vet verwijderd, maar het was botermals.
Het niet injecteren heeft in iedergeval geen gevolgen gehad voor de malsheid, hooguit voor de smaak.

Ik ben niet zo super fan van pulled beef als ik fan ben van pulled pork, maar het is wel degelijk errug lekker.

Bedankt voor het kijken.

Screenshot_20201126-170357.jpg

Nog een laatste shot, heerlijk stabiel toch 😁.
 
Laatst bewerkt:
Mooi stekkie vlees, klaar om zo weer uit te pakken
 
Zo, verhaaltje afgemaakt. Het broodje houden jullie te goed, dat volgt pas zaterdag.
Ik hou niet van dat stressen om maar af te wachten of het op tijd klaar zal zijn 😉.
 
Ah, dat kan dus ook met een stuk sukade :love: dank voor de inspiratie(y);)
 
Dat ziet er lekker uit! Bedankt voor de inspiratie
 
Lekker man(y)
Heb je pulled beef ook wel eens met een chuck (nek) geprobeerd. Die is voller van smaak dan sucade.
Had graag een vorkje meegeprikt ziet er heerlijk uit
 
heerlijk
das weer een dagje genieten geweest

het ziet er goed uit.
hoeveel had je na de run nog over van die 1.8 kilo? Heb je net zoveel verlies als bij pp?
 
Lekker man(y)
Heb je pulled beef ook wel eens met een chuck (nek) geprobeerd. Die is voller van smaak dan sucade.
Had graag een vorkje meegeprikt ziet er heerlijk uit
Klopt, maar dit was in de actie .

Volgende keer ga ik de chuck gebruiken als brisket. Zag een mooi filmpje van pitmasterX..
 
heerlijk
das weer een dagje genieten geweest

het ziet er goed uit.
hoeveel had je na de run nog over van die 1.8 kilo? Heb je net zoveel verlies als bij pp?
Een goede vraag, ik heb het gewicht vooraf ook niet precies gewogen.
Ik denk hetzelfde "verlies". Zal vanavond de restwaarde eens wegen.
 
Dat is een mooie run geweest :) Ongetwijfeld een lekker stukje vlees.
 
Dat ziet er goed uit broer. Is hier al weer even geleden dat ik PB heb gemaakt. En moet jou mening ook delen. Ik vind aan PP ook meer smaak zitten. Maar toch is de structuur weer anders. En maakt de variatie het de moeite waard.
Alles netjes opgegaan zeker
 
Lekker man. Chuck roll is soms wat lastig aan te komen. Soms pulled beef hier vanwege schoonzus. Die eet geen 🐷, 😱...
 
Een goede vraag, ik heb het gewicht vooraf ook niet precies gewogen.
Ik denk hetzelfde "verlies". Zal vanavond de restwaarde eens wegen.
Oops, vergeten, maar denk dat je hetzelfde moet rekenen.

Dat ziet er goed uit broer. Is hier al weer even geleden dat ik PB heb gemaakt. En moet jou mening ook delen. Ik vind aan PP ook meer smaak zitten. Maar toch is de structuur weer anders. En maakt de variatie het de moeite waard.
Alles netjes opgegaan zeker

Niet eens, heb nog een zakje over voor mijn nieuwe hobby... Kroketten maken 😋😋😋


20201128_182554.jpg

Niet de beste foto, maar toch...
Gisteren een maat uitgenodigd voor een broodje, die werd er zowat hyper van 😁.
Turks brood, tzasiki, augurk, pulled beef en coleslaw. Meer hoeft dat niet te zijn.
 
Mooie reportage, geloof de reactie van je vriend graag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan