BasBQ
Beef en Steak

Pulled Beef

 
 

Ramsteen

Kooltjesharker
Berichten
166
Gister had ik sinds lange tijd weer eens een hele vrije dag. Top weer erbij, dus ideaal om weer eens met een nieuw project bezig te gaan, pulled beef.

In t voorjaar had ik al een stuk nek van de waterbuffel gekocht voor dit project.

60dbfb87a9492ad16ca62e445a009d1c.jpg


ba78ebb408e5d935e36c0bb55c8005ca.jpg


Dinsdag avond in de rub gezet.

86661cf3e2a9325c4f94e583d7bb56b0.jpg


46245f79500e1a69103ca42d5154cacf.jpg


3933b614a52a5370ff3a0a8f2656c1e2.jpg


Gister ochtend de Primo rond 9:30 aan gestoken met de looftlighter. Geweldig apparaat. Binnen 15 min de Primo stabiel op 110?.
Wat appel en mesquite hout erbij gedaan en in de lekbak een blond biertje.
Bekje erop, en deksel weer dicht. Op naar de 90 graden.

Bij 65? graden heb ik hem ingepakt. De temperatuur schoot toen wel heel snel omhoog, bij 78 toch maar weer eruit gehaald. Vriendin lief was werken, dus wilde niet voor 20:00 uur klaar zijn.
Uiteindelijk rond 19:45 klaar, even ingepakt en laten rusten voor een half uur.

a58ef22b3836c1c67e627f520823fa6c.jpg


e5e0e3ef952ef3a1deb2b464e00bef49.jpg


0d309f767a228d22d49ec23f11dc1c39.jpg


65d9e5b644a108f23ed510e2a1a3d34d.jpg


86090ad3881b259ac8f49b3a79dfaf19.jpg


8def08024c02704bd1b20ee34ee96ddc.jpg


bad732f154e98be6a7a5b24e08e9923f.jpg


Heerlijk draadjes vlees. Van mij mocht hij nog wel wat verder. Volgende keer naar de 93 ?. En ook wat meer rookhout, dit heb ik nauwelijks terug geproefd.

Bedankt voor 't kijken!
 
Ziet er lekker uit!
Wat heb je als rub gebruikt en hoe beviel dat?
 
Nice !
 
SilverFox zei:
Ziet er lekker uit!
Wat heb je als rub gebruikt en hoe beviel dat?
Ik heb de beef rub van smookey goodness gebruikt. Prima rub!
 
Nice, thanx.
 
Terug
Bovenaan Onderaan