Vandaag ging de wekker al vroeg, want op het menu stond Pulled Beef met nacho's.
Gisterochtend een stuk sukade opgehaald bij de slager, mijn vaste slager is op vakantie dus ergens anders geweest. Toch altijd spannend wat je dan krijgt. Het viel me op dat het vlees minder gemarmerd was dan ik gewend ben, dus ter compensatie geïnjecteerd met een mix van runderbouillon en appelcider azijn.
Vanmorgen om 06:00 vlees in de rub en om 07:00 de kamado aan:
En na een kleine 20 minuten het vlees erop:
Na ongeveer 4 uurtjes ingepakt met butcher paper en nog dik 3 uur laten gaan tot een temperatuur van ongeveer 98 graden. Op 1 stukje na superzacht. Het stukje dat niet zacht was, was dermate hard dat ik dat maar meteen heb afgeschreven.
Geserveerd met nacho's en een lekkere maïs kolf:
Was een groot succes, ik wil het ooit nog wel eens met een goede chuck doen maar voorlopig oefen ik nog even met de goedkope sukade. Mijn tafelgenoten proeven het verschil toch niet ;-)
Gisterochtend een stuk sukade opgehaald bij de slager, mijn vaste slager is op vakantie dus ergens anders geweest. Toch altijd spannend wat je dan krijgt. Het viel me op dat het vlees minder gemarmerd was dan ik gewend ben, dus ter compensatie geïnjecteerd met een mix van runderbouillon en appelcider azijn.
Vanmorgen om 06:00 vlees in de rub en om 07:00 de kamado aan:
En na een kleine 20 minuten het vlees erop:
Na ongeveer 4 uurtjes ingepakt met butcher paper en nog dik 3 uur laten gaan tot een temperatuur van ongeveer 98 graden. Op 1 stukje na superzacht. Het stukje dat niet zacht was, was dermate hard dat ik dat maar meteen heb afgeschreven.
Geserveerd met nacho's en een lekkere maïs kolf:
Was een groot succes, ik wil het ooit nog wel eens met een goede chuck doen maar voorlopig oefen ik nog even met de goedkope sukade. Mijn tafelgenoten proeven het verschil toch niet ;-)