Vandaag de eerste sessie met de HeaterMeter van Nosmo, Pulled Beef Tortila's
Recept is van de bbq-helden :Pulled beef tortilla
2Kg riblappen besteld bij Aalvink
Langzaam tot een kerntemperatuur laten komen van ruim 60 Graden.
Ondertussen de saus gemaakt voor het stoven:
En dan is de kerntemparatuur bereikt. Pit temperatuur 120 garden, kerntemperatuur ruim 60 graden:
Vervolgens verder stoven in de saus.
Dan pullen, en genieten!
De complete tafel:
Een van de gasten eet geen vlees, dus ook een vis tortilla er bij gemaakt.
Lekker met Mais, Mango, Avocado, komkommer, Koriander salade.
Vorige keer het vlees recept met "nek lappen' gemaakt van de Turkse slager. Moet zeggen dat ik dat beter geslaagd vond. Nu twee keer met riblappen geprobeerd, maar daar blijven toch stevige stukken vet en vlies in zitten.
Eerste ervaring met de heatermeter is zeker positief!
Recept is van de bbq-helden :Pulled beef tortilla
2Kg riblappen besteld bij Aalvink

Langzaam tot een kerntemperatuur laten komen van ruim 60 Graden.
Ondertussen de saus gemaakt voor het stoven:

En dan is de kerntemparatuur bereikt. Pit temperatuur 120 garden, kerntemperatuur ruim 60 graden:

Vervolgens verder stoven in de saus.

Dan pullen, en genieten!
De complete tafel:

Een van de gasten eet geen vlees, dus ook een vis tortilla er bij gemaakt.
Lekker met Mais, Mango, Avocado, komkommer, Koriander salade.
Vorige keer het vlees recept met "nek lappen' gemaakt van de Turkse slager. Moet zeggen dat ik dat beter geslaagd vond. Nu twee keer met riblappen geprobeerd, maar daar blijven toch stevige stukken vet en vlies in zitten.
Eerste ervaring met de heatermeter is zeker positief!