BasBQ
Beef en Steak

Pulled beef ala Johnny

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.849
2909800d2a30580ba8eced28087bd978.jpg



Ik kwam er achter  te weinig tijd te hebben voor een serieuze inzending voor mijn eigen gekozen fotowedstrijd.
Daarom smaakte dit er niet minder om en wellicht later meer tijd voor een serieuze inzending.

In de vriezer had ik nog een mooi stuk Australische rundernek liggen. Eigenlijk met de gedachte dit alla brisqet klaar te maken, heb ik er toch pulled beef van gemaakt.

033b8702f3e425d565a6c69cf8d85ba8.jpg


Op je papadag moet je iets te doen hebben, dus eerst de rub. Gekozen voor een Californiarub. Lekker pikant.

759752837f43bcbb5d8d086890e6cc7c.jpg


Ondertussen de kamado op 107 graden gebracht, een paar stukjes appelhout toegevoegd en roken maar.

47f50eb0bd87cc371cedeaf4baa4d7f0.jpg


Na een aantal uur bij 58 graden kern het stuk vlees ingepakt. Van de vorige keer kan ik me herinneren dat ik de pulled beef iets te droog vond, dus daarom nu iets eerder ingepakt.

ba016737c2c40b092dbf2ab372c0eddf.jpg


Ondertussen en tussen de tijd dat de kleine aandacht nodig had, vond ik de tijd voor een lekkere bbq saus.
Ik ben altijd gecharmeerd van alcohol en eten, daarom een bbqsaus met Johnny Walker red label.

35c8d4b69927bd01b27a2ce0aa71566c.jpg


Ingredi?nten
200ml Johnny walker red label
250ml ketchup
75ml rode wijn azijn
75ml appelazijn
2etl worcestersaus
4etl bruine basterdsuiker
4etl dyon mosterd
4etl uienpoeder
2etl knoflookpoeder

Vooruit, nog een scheutje whisky er bij

Geheim ingredi?nt: 2 etl liquid smoke (weet het, is cheaten, maar oh zo lekker )

Alles in en pannetje en 30 min laten pruttelen.

2e06777abafb93e572e88605a45a8dad.jpg
e1a0151ef9cb3d3451a45b6c73387838.jpg


Met 90 graden kern heb ik het vlees uitgepakt en met de bbqsaus ingesmeerd.

3b56111eb00bc510f68179f6b3cc1306.jpg
27ad15a48e6e7933b45e7ea44ea95972.jpg


Nog eventjes later met 92 graden kern, alles er af en terug ingepakt. Uurtje laten rusten, hierna pullen.

a315aa26337fdb96785c129667f6f846.jpg


Nog een beetje extra saus.

6d42fd2809f33060ca4f8db6767d8341.jpg


En na een nachtje rusten eindelijk tijd voor een heerlijk broodje, uiteraard met nog een beetje bbqsaus.

Resultaat, echt super. Subtiele whiskysmaaj, te samen met de liquid smoke en het zuurtje van de azijn.

8fe8997a076a6a9070c26a505d4acc8f.jpg


Thanks for watching.
 
Een van de dingen die nog op mijn todo list staat. Ziet er goed uit knoei, had mij wel gesmaakt  :)
 
Ja, ik ben ook 3x zo enthousiast als de eerste keer dat ik dit maakte.
Of dit nou komt door het eerder inpakken.... Of door de saus...

En idd net al pulled pork de eerste uren roken. Net zolang als je blokje mee gaat .

Het braadvocht na het inpakken heb ik overigens opgevangen, vet eraf geschept en bewaard voor een volgende saus.... Zit belachelijk veel smaak in.

 
Ziet er zeer goed uit Remco, Pulled Beef is zo onwijs lekker!
 
Ewald zei:
Ziet er zeer goed uit Remco, Pulled Beef is zo onwijs lekker!
Ik begin het meer en meer te waarderen. Vind rund snel droog worden bij lang garen, maar met wat aanpassingen en vooral veel leermomenten, wordt het steeds aangenamer.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
@ Barbeknoei.
Die saus moet ik toch ook eens proberen, lijkt me wel lekker.
Maak je wel vaker gebruik van liquid smoke en vind je het vergelijkbaar met het gebruik van echt rookhout?
 
Dit broodje ziet er lekker uit top gedaan
 
Hans zei:
@ Barbeknoei.
Die saus moet ik toch ook eens proberen, lijkt me wel lekker.
Maak je wel vaker gebruik van liquid smoke en vind je het vergelijkbaar met het gebruik van echt rookhout?
Uhm nee, dit was de eerste keer. Ik had deze via een leverancier gekregen om eens te proberen.
Het geeft een bepaalde diepgang, maar vraagt wel om voorzichtigheid in gebruik.
 
Goed bezig geweest broer. Nog een paar weekjes en dan heb ik ook weer wat tijd voor lange sessies. Ziet er iig een lekker broodje uit.
Succes met de fotowedstrijd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan