Als je net als ik fan bent van de film Once upon a time in Mexico dan ken je dit typische Mexicaanse gerecht wel: puerco pibil
In de extra's op de dvd van deze film geeft de regisseur Robert Rodriguez een 10 minuten kook workshop waarin hij dit gerecht uit de film maakt. Al weer enkele jaren geleden heb ik zijn instructies opgevolgd en het resultaat was een heerlijke Mexicaanse maaltijd met een glaasje tequila ernaast. Vreemd genoeg heb ik het daarna niet meer gemaakt dus daarom heb ik het op m'n bbq to-do lijst gezet voor 2016.
Vandaag samen met de kids de voorbereidingen getroffen en morgen kan het de Q op. Kan niet wachten!
Hier alvast wat pics van de voorbereidingen.
Ik was even vergeten hoe hard die annatto zaden waren dus na tijdje vijzelen zijn de specerijen toch nog in de blender gegaan. Resultaat was mooie mix en een eeuwig rode blender vanwege de anato.
Toen alles gemalen en gemixt was ging er een flinke scheut tequila bij en is het samen met vlees in een ziplock zak gegaan.
Nu een nachtje marineren en morgen in bananenbladeren op de Q.
Link naar het recept:
Puerco pibil
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12880
To be continued
In de extra's op de dvd van deze film geeft de regisseur Robert Rodriguez een 10 minuten kook workshop waarin hij dit gerecht uit de film maakt. Al weer enkele jaren geleden heb ik zijn instructies opgevolgd en het resultaat was een heerlijke Mexicaanse maaltijd met een glaasje tequila ernaast. Vreemd genoeg heb ik het daarna niet meer gemaakt dus daarom heb ik het op m'n bbq to-do lijst gezet voor 2016.
Vandaag samen met de kids de voorbereidingen getroffen en morgen kan het de Q op. Kan niet wachten!
Hier alvast wat pics van de voorbereidingen.



Ik was even vergeten hoe hard die annatto zaden waren dus na tijdje vijzelen zijn de specerijen toch nog in de blender gegaan. Resultaat was mooie mix en een eeuwig rode blender vanwege de anato.


Toen alles gemalen en gemixt was ging er een flinke scheut tequila bij en is het samen met vlees in een ziplock zak gegaan.
Nu een nachtje marineren en morgen in bananenbladeren op de Q.
Link naar het recept:
Puerco pibil
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12880
To be continued