Na veel recepten te hebben gelezen op internet en oneindig youptube filmpjes te hebben bekeken (vrouw werd er gek van heeft een nieuwe hobby gezocht) heb ik besloten om zelf beef ribs te maken.
Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen maar ik kan geen eenduidig goed recept voor beef ribs vinden. Voornamelijk aan het noemen van de bereidingstijd wil niemand zich blijkbaar branden.
Wat doe je dan? Je koopt ribs (hocras) en maakt een hoop foto's. Dus bij deze mijn avontuur.
Een mooi stuk flat rib van beef&steak
Ik hou niet van vlies op mijn ribbels. Beef or pork
Hetzelfde geldt voor het overtollige vet
Yum ribs!
Ingesmeerd met mosterd voor de rub
Texas style dus 50 zout en 50 peper
En in de koelkast
Na alle indianenverhalen op het interweb weet ik gewoon niet hoelang het gaat duren. Dus heb ik besloten dat ik de ribbels rond een uur of 9 op de WSM wil hebben. De temperatuur ga ik rond de 110 graden houden met behulp van de minion methode. Het hout wordt mesquite of hickory. Zodra de ribs rond de 70 graden zijn ga ik ze inpakken om het plateau door te komen.
On the side maak ik een heerlijke chili die eveneens een paar uur op de wsm zal gaan garen zodat ze een mooie diepe rooksmaak meekrijgt.
Van de run zal ik jullie morgen in de loop van de dag op de hoogte houden. Ik ben zelf het meest benieuwd
Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen maar ik kan geen eenduidig goed recept voor beef ribs vinden. Voornamelijk aan het noemen van de bereidingstijd wil niemand zich blijkbaar branden.
Wat doe je dan? Je koopt ribs (hocras) en maakt een hoop foto's. Dus bij deze mijn avontuur.
Een mooi stuk flat rib van beef&steak
Ik hou niet van vlies op mijn ribbels. Beef or pork
Hetzelfde geldt voor het overtollige vet
Yum ribs!
Ingesmeerd met mosterd voor de rub
Texas style dus 50 zout en 50 peper
En in de koelkast
Na alle indianenverhalen op het interweb weet ik gewoon niet hoelang het gaat duren. Dus heb ik besloten dat ik de ribbels rond een uur of 9 op de WSM wil hebben. De temperatuur ga ik rond de 110 graden houden met behulp van de minion methode. Het hout wordt mesquite of hickory. Zodra de ribs rond de 70 graden zijn ga ik ze inpakken om het plateau door te komen.
On the side maak ik een heerlijke chili die eveneens een paar uur op de wsm zal gaan garen zodat ze een mooie diepe rooksmaak meekrijgt.
Van de run zal ik jullie morgen in de loop van de dag op de hoogte houden. Ik ben zelf het meest benieuwd
Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk