Beef en Steak

Project beef ribs

 
 
 

Carnao

Pitmaster
Berichten
652
Na veel recepten te hebben gelezen op internet en oneindig youptube filmpjes te hebben bekeken (vrouw werd er gek van heeft een nieuwe hobby gezocht) heb ik besloten om zelf beef ribs te maken.
Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen maar ik kan geen eenduidig goed recept voor beef ribs vinden. Voornamelijk aan het noemen van de bereidingstijd wil niemand zich blijkbaar branden.
Wat doe je dan? Je koopt ribs (hocras) en maakt een hoop foto's. Dus bij deze mijn avontuur.

20c32c289098a811f5fae855a731d4af.jpg

Een mooi stuk flat rib van beef&steak

5eeb822f629692bb0f364f57e2b12ccc.jpg

Ik hou niet van vlies op mijn ribbels. Beef or pork

bcfec0fe502f75150bfc1e6e53b33526.jpg

Hetzelfde geldt voor het overtollige vet

ba095815d2bef121993bd8818d010f61.jpg

Yum ribs!

bcf415904149439b1f3676f044538f50.jpg

Ingesmeerd met mosterd voor de rub

e11212711c1df9839baa9bbd06016d14.jpg

Texas style dus 50 zout en 50 peper

640e9be14a4abe5d2943305bb873cd15.jpg

En in de koelkast

Na alle indianenverhalen op het interweb weet ik gewoon niet hoelang het gaat duren. Dus heb ik besloten dat ik de ribbels rond een uur of 9 op de WSM wil hebben. De temperatuur ga ik rond de 110 graden houden met behulp van de minion methode. Het hout wordt mesquite of hickory. Zodra de ribs rond de 70 graden zijn ga ik ze inpakken om het plateau door te komen.

On the side maak ik een heerlijke chili die eveneens een paar uur op de wsm zal gaan garen zodat ze een mooie diepe rooksmaak meekrijgt.

Van de run zal ik jullie morgen in de loop van de dag op de hoogte houden. Ik ben zelf het meest benieuwd 

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ben benieuwd.
Aan je voorbereiding kan het niet liggen.
Blijf vooral het verslag zo voeden met foto's want dat zien we graag hier.
Suc6.
 
Je voorbereiding is al super. Kijk uit naar de vervolgfoto's
 
ze zijn zo lekker, succes vandaag
 
Dank voor de reacties allen.

Mede dankzij de goede voorbereiding zijn we inmiddels onderweg. De keuze van het hout is mesquite geworden omdat ik las dat beef wel wat zwaarder hout aankan. Het lange wachten is begonnen.......

7b3298e1e3f8b969cb2167db14e03d13.jpg


6140a2346b9c3924e651e5acdacd34a7.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Goed begin, veel plezier!
 
Goed bezig! Veel succes en plezier vandaag


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ik ben benieuwd naar de rest van de foto's :)
 
Aan de voorbereiding kan het niet liggen
 
Dat was hem dan mn eerste rib run. Helaas ging het niet he-le-maal vlekkeloos. Na enkele uren bleek dat ik een enorme beginnersfout had gemaakt. De oplettende kijker kan zien dat ik mn probe op de verkeerde plek in het vlees heb geduwd. Direct boven een bot. Hierdoor kreeg ik een verkeerde meting en dacht ik dat het vlees na 5 uren al klaar was. Omdat mn gewone thermometer er niet als boter doorheen ging besloot ik om het vlees terug te leggen. Uiteindelijk heeft het er precies 8 uur op gelegen.

4e86285d83aac42dfd3ab17af6233d01.jpg

De probe boven het bot

1f19fc8ca706500b8371efcfef31978d.jpg

Kerntemperatuur van 71 graden (dacht ik) hierna heb ik de ribs ingepakt.

3a408958fccead44abf4487b383945fe.jpg

Kerntemperatuur van 95 graden (dacht ik) de bark is er ook niet echt. Vlees uitgepakt en de basis voor de jus opgevangen.

0288b018301890add0c5e8f28e2aacb5.jpg

Na 8 uur op de smoker bij een temperatuur van 120 graden

2df7341f820b00c0fd468480d0e6ce7a.jpg

En dit is het eindresultaat. Naar mijn idee waren ze te ver gegaan. Gelukkig bleken ze nog aardig mals en vochtig van binnen. De smaak was fantastisch en de kinderen hadden de helft al op voor de rest op tafel stond.

f2ec737e6ae40fd15ef454025464a66d.jpg


Bedankt voor het kijken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Het ziet er inderdaad netjes, maar een tikikeltje droog uit wel een mooie rookring erop......  als de smaak maar goed is toch...

Plus het geeft je een goede reden om het nog eens te proberen  :D :D
 
Probeer volgende keer die kerntemperatuurmeter te vergeten. Na 3-4 uur even tegen de bark duwen, als die vast zit inpakken anders na half uurtje herhalen. En dan bij 90?C even prikken of het gaar is. Thermometer is een handige indicatie, maar niet heilig. ;)

En een uur of zeven-acht geef ik als indicatie op mijn blog.
 
Dit zijn de leuke projecten om te volgen. Mooi ook dat we mogen mee kijken naar wat goed en fout ging.
Eind resultaat lijkt mij iig erg lekker. Meer van dit!
Grz.
 
Terug
Bovenaan Onderaan