B
Burp
Gast
Vorige week heerlijk in Monza geweest bij de formule 1. 4 dagen vrijwel non stop bbq'en is best leuk. Tussendoor wat auto's gekeken 
Een van de leukste dingen was een stuk procureur van 2,7 kg bij de slager vandaan. Ingevroren meegenomen en ruim voor de bereiding laten ontdooien. De procureur voorzien van een basic rub. Hij heeft een aantal uurtjes lekker kunnen trekken. Aangezien we op de camping stonden was het een beetje behelpen maar daardoor zeker niet minder leuk.
BBQ klaarzetten, spit in gereedheid en daar gaan we.
Hier zit hij lekker in de rub.
Klaarzetten van de grill
Torentje bouwen
Een aanmaakblokje erin en afwachten
Ondertussen de procureur, of varkensnek zo je wilt, aan het spit rijgen
Kooltjes ondertussen lekker warm geworden
En daar gaat hij. Op het spit!
Beetje afdekken om niet teveel warmte te verliezen en wat rook binnen te houden.
Onder het genot van enkele pilsjes afwachten maar. Wat kan het dan lang duren zeg. De heerlijke geuren van de Q terwijl je weet dat het nog even duren mag. Nou ja, nog maar een pilsje dan
Hier vonden we het wel mooi. Alu folie om het stuk gewikkeld en lekker laten rusten. Konden wij nog een pilsje nuttigen.
Zeg nou eerlijk, ziet dat er niet lekker uit? Uiteindelijk ongeveer 2,5 uur aan het spit gezeten en daarna 15 minuten in folie gewikkeld. Kerntemperatuur was nog wat omhoog gegaan, geen foto meer van, de trek overwon het van het verstand om nog een foto te maken.
Hij was om te smullen zo lekker. Lekker mals, sappig en met 4 man was er al snel weinig meer van over. Voor herhaling vatbaar.
Leuk om te doen voor iedereen.

Een van de leukste dingen was een stuk procureur van 2,7 kg bij de slager vandaan. Ingevroren meegenomen en ruim voor de bereiding laten ontdooien. De procureur voorzien van een basic rub. Hij heeft een aantal uurtjes lekker kunnen trekken. Aangezien we op de camping stonden was het een beetje behelpen maar daardoor zeker niet minder leuk.
BBQ klaarzetten, spit in gereedheid en daar gaan we.
Hier zit hij lekker in de rub.

Klaarzetten van de grill

Torentje bouwen



Een aanmaakblokje erin en afwachten

Ondertussen de procureur, of varkensnek zo je wilt, aan het spit rijgen



Kooltjes ondertussen lekker warm geworden

En daar gaat hij. Op het spit!



Beetje afdekken om niet teveel warmte te verliezen en wat rook binnen te houden.

Onder het genot van enkele pilsjes afwachten maar. Wat kan het dan lang duren zeg. De heerlijke geuren van de Q terwijl je weet dat het nog even duren mag. Nou ja, nog maar een pilsje dan

Hier vonden we het wel mooi. Alu folie om het stuk gewikkeld en lekker laten rusten. Konden wij nog een pilsje nuttigen.

Zeg nou eerlijk, ziet dat er niet lekker uit? Uiteindelijk ongeveer 2,5 uur aan het spit gezeten en daarna 15 minuten in folie gewikkeld. Kerntemperatuur was nog wat omhoog gegaan, geen foto meer van, de trek overwon het van het verstand om nog een foto te maken.

Hij was om te smullen zo lekker. Lekker mals, sappig en met 4 man was er al snel weinig meer van over. Voor herhaling vatbaar.




Leuk om te doen voor iedereen.