- Berichten
- 916
Ge?nspireerd door de Golden Syrup dacht ik het eens met appelstroop te proberen.
Twee weken geleden een stuk buikspek gehaald.
Van zwoerd ontdaan en in twee?n gesplitst. Twee stukjes van ongeveer een kilo over
Een stuk ingesmeerd met 35 gram colorozozout en een flinke hoop appelstroop
Heeft twee weken (langer dan gepland) in de koelkast gerijpt en is om de dag gedraaid. Komt dan behoorlijk vocht af.
Vrijdag avond afgespoeld, en drooggedept.
Dan 24 uur in de koelkast gedroogd
Zaterdagavond druk met dochters brengen, halen... pas nadat iedereen weer thuis was toch de WGA opgestookt en dit stuk bacon 2,5 uur gerookt... Rustig op een tuinstoel naast een pluimpje rook. Ook al is het dan na middernacht.. het blijft ontstressen voor mij...
Vanmorgen opgesneden.
De smaak is prima!. De extra curing tijd lijkt geen negatief effect te hebben. De appelstroop geeft voldoende zoetje, maar minder "appel" dan ik verwacht had.
Volgend weekend de andere helft... Die gaat dan weer op de OTP. Daar kan ik de temperatuur beter beheersen..
Twee weken geleden een stuk buikspek gehaald.

Van zwoerd ontdaan en in twee?n gesplitst. Twee stukjes van ongeveer een kilo over

Een stuk ingesmeerd met 35 gram colorozozout en een flinke hoop appelstroop

Heeft twee weken (langer dan gepland) in de koelkast gerijpt en is om de dag gedraaid. Komt dan behoorlijk vocht af.

Vrijdag avond afgespoeld, en drooggedept.

Dan 24 uur in de koelkast gedroogd
Zaterdagavond druk met dochters brengen, halen... pas nadat iedereen weer thuis was toch de WGA opgestookt en dit stuk bacon 2,5 uur gerookt... Rustig op een tuinstoel naast een pluimpje rook. Ook al is het dan na middernacht.. het blijft ontstressen voor mij...

Vanmorgen opgesneden.

De smaak is prima!. De extra curing tijd lijkt geen negatief effect te hebben. De appelstroop geeft voldoende zoetje, maar minder "appel" dan ik verwacht had.
Volgend weekend de andere helft... Die gaat dan weer op de OTP. Daar kan ik de temperatuur beter beheersen..