BasBQ
Beef en Steak

PP voor een sticker

 
 
 

Rob Reinerink

Kooltjesharker
Berichten
109
Morgen staat bij mij de pp op het menu. Vanavond eerst alles klaar gezet, wachtend op de bezorger van BBQuality:
89a543b9505f6abb0b221aede7ee0411.jpg

Rond 20:30 was de varkensnek binnen:
ef0d721cb45f00e609add97dd32671a7.jpg

Eerst ge?njecteerd met injectie van Noskos, daarna gerubd
36137a096c517b872b756fc89fa93a33.jpg

Nu een nachtje in de koelkast
b7f3eac9b6e31c430de010612e974894.jpg

Wordt vervolgd!

Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Een goed begin is het halve werk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gaat vast goed komen, vergeet de foto's niet op de Q , belangrijk voor je stickertje.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
succes morgen
 
Have fun!
 
Sinds half negen ligt de nek op de Q.
112b0acbd726e60ad67e5d37e4ac6359.jpg

Temperatuur zat net mooi op 121. Steeg toen naar 133. Iets geknepen en nu op 130 en dalende.
1918041d07a8aa1eccdc3a2aa4f64351.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Kerntemperatuur zit nu al bijna op 74 c. Is dit niet te vroeg? Thermometer zit mooi in het midden. De nek is 2 kilo. Advies?
Edit: Dome temperatuur mooi op 120.
Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk
 
dan zou ik je thermometer maar even controleren. of op een andere plaats erin stoppen
 
Klopt Leo. Temperatuur was 52. Nu glaze er op. Temperatuur was 70 maar de vijf uur grens kwam in zicht. Nog 2 uur en dan in de folie
e37352abd04ed7d16a3914becb6c1eac.jpg

Temperatuur blijft keurig rond 120. Elk tikje aan de schuif heeft een paar graden invloed. Super mooi als de temperatuur controle zo soepel gaat.

Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Goed bezig Rob, daar wil ik dadelijk wel een broodje van afromen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Na 2 uur de nek in de folie gezet. Goede bark:
d91b38bda861a34e100d3ffa7cf58ecb.jpg

Nu door tot de 88!
b0e140d0be46c45b5d4d2d4969737323.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Rond half vijf was de kern 88 graden
a3f340124d2ad2269a5f035e2f88ceba.jpg

Uurtje rusten
df4ab27bb164384fb48e4f9eeae0b8f7.jpg

Daarna klaar om te pullen
04ff04e3f1ed006df07c301c8a250eb6.jpg

Na het pullen de saus toegevoegd
49ae1fe3628e655977a37fa27a08cc91.jpg

En op een broodje met wat augurk
f44f0f9620bf863330ff4eec6a8b1e07.jpg

Heerlijk! Smaak leek veel op de spare ribs die ik maak. Niet droog. De rub lijkt een grotere invloed te hebben dan ik dacht. Volgende keer maak ik m iets pittiger met wat meer cayennepeper. Door het whisky hout ook een top rook smaakje. Super sessie! Bedankt voor de reacties.

Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Gefeliciteerd met je sticker!!
 
van harte


Gr. Mike
 
Terug
Bovenaan Onderaan