BasBQ
Beef en Steak

PP opwarmen.

 
 
 

Rich

Kooltjesharker
Berichten
155
Hey medefanaten,
Een tijdje geleden is er iets heel merkwaardigs gebeurt hier in huis.
Na een verjaardag met 9 kilo Boston butt op m'n uds te hebben klaar gemaakt hield ik gewoon over!!!
Verontwaardigd als ik was heb ik het maar ingevroren.
Nu wil ik de rest zaterdag weer serveren, maar heb ik werkelijk geen idee hoe ik dit het beste op moet warmen.
Iemand een tip?
 
Je kunt het met een scheutje cola of appelsap opwarmen op fornuis, of in magnetron. Je kunt je zakje ook ( als het daarvoor geschikt is) au bain marie verwarmen.
 
Ok, bedankt domique.
Scheutje appelsap had ik niet aan gedacht.
Bedankt voor de tip!
 
ik verwarm het ook wel rustig aan in de shaving dish
 
opwarmen in een plastic zak in de magnetron gaat prima. De tip om een beetje extra vocht toe te voegen is een goede.
 
Die tip zal ik onthouden ( in ieder geval proberen te onthouden :) )
 
bedankt voor de tips!
ik ga voor au bain marie met appelsap.
Vies kan het iig niet worden.
 
Als je de PP gevacumeerd hebt ingevroren, hoef je geen extra vocht toe te voegen.
Gewoon de vacuumzak bij Marie in bad doen  :D (als het zakje hiervoor geschikt is natuurlijk). Het vocht dat in je PP zit kan er nl niet uit.
 
Een vacumeer machine heb ik helaas (nog) niet Ceriel.
Het zit in ziplocks, daar blijf altijd wel wat lucht inzitten.
Denk je dat je deze ook bij Marie in bad kan doen?
 
ja hoor, dat kan ook prima
 
Rich zei:
Een vacumeer machine heb ik helaas (nog) niet Ceriel.
Het zit in ziplocks, daar blijf altijd wel wat lucht inzitten.
Denk je dat je deze ook bij Marie in bad kan doen?

Je kunt met een rietje de laatste lucht eruit zuigen.
 
In glazen schaal met deksel zachtjes magnetronnen, evt met wat sap of bouillon erbij.
 
Dominique zei:
Rich zei:
Een vacumeer machine heb ik helaas (nog) niet Ceriel.
Het zit in ziplocks, daar blijf altijd wel wat lucht inzitten.
Denk je dat je deze ook bij Marie in bad kan doen?

Je kunt met een rietje de laatste lucht eruit zuigen.
Als je de ziplock tot aan de sluitstrip onder water houdt en dan sluit, lijkt het alsof de zak gevacuumeerd is. Of ze geschikt zijn om voedsel in te verwarmen weet ik niet....
 
Ceriel zei:
Dominique zei:
Rich zei:
Een vacumeer machine heb ik helaas (nog) niet Ceriel.
Het zit in ziplocks, daar blijf altijd wel wat lucht inzitten.
Denk je dat je deze ook bij Marie in bad kan doen?

Je kunt met een rietje de laatste lucht eruit zuigen.
Als je de ziplock tot aan de sluitstrip onder water houdt en dan sluit, lijkt het alsof de zak gevacuumeerd is. Of ze geschikt zijn om voedsel in te verwarmen weet ik niet....
Die van Ikea (heb ik zelf gemerkt) zijn wisselend van kwaliteit op de naden. Ik doe dat niet meer.
 
De ziplock bag lijkt me een prima idee.
mocht je een thermometer hebben met een probe, kun je de zak in het in een pan met water leggen, en zorgen
dat het water niet boven bijvoorbeeld  60 graden Celcius uitkomt.
Nu kun je de zak net zo lang in het water laten liggen, tot je het wil serveren. Leg een omgekeerd bord op de bodem van de pan en leg hier je zak op.
Dan heb je ook geen last van de geleidingswarmte van de bodem.
Altijd perfect op temperatuur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan