BasBQ
Beef en Steak

PP en kipfilet op de Q

 
 

rebus

Tondelzoeker
Berichten
21
Omdat de procureur al een tijdje in de vriezer lag moest het er dan toch eens van komen. Weersberichten bekeken voor de vrijdag, koud maar wel droog en ik was die dag nog vrij ook.

Op tijd het varkentje uit de vriezer gehaald en donderdag de voorbereidingen getroffen.
20150122_183017_zpsvay2iug6.jpg

20150122_190824_zpsvtjln88d.jpg

20150122_194100_zpsgbwc7lgg.jpg


op voor een nachtje in de koelkast
20150122_195856_zpspiykzqcg.jpg


Voor het eerst de snake gebouwd in de Q, meestal gebruik ik toch de minion methode.
20150122_203123_zpsflzy5dem.jpg


de volgende morgen was het zo ver hoor, kwart over 7 de starter aan met een paar briketten met een temp van -4
20150123_073304_zpsjoohxhyj.jpg


inmiddels was het gelukkig al licht geworden buiten toen de procureur erop mocht,
20150123_081836_zpsrijlhssr.jpg


hoewel de Q het eerste uur nog al wat moeite had met de temperatuur (het was buiten nog steeds -4 graden) toch blij dat hij het goed gedaan heeft. De snake houd zich prima. Na 5 uur zat ik op 73 graden. Tijd voor glace
20150123_125841_zpsciu98g7p.jpg

20150123_145938_zpsj2fgmruf.jpg


Omdat ik de snake (hopelijk) lang genoeg had gemaakt, was de bestelling van de wederhelft of er nog gerookte kip achteraan kon. Tuurlijk. De brine gemaakt en de kippetjes erin.
20150123_151702_zps7a8jfs99.jpg


Om 4 uur begon de Fantast dan eindelijk geluid te maken
20150123_160217_zps7srzc3e3.jpg

20150123_171437_zpskztpgjec.jpg


Ondertussen de voorbereidingen getroffen voor de zelfgebakken witte bolletjes (dit is in werkelijkheid niet gebeurd)

ondertussen de kipfiletjes afgespoeld en laten drogen
20150123_170142_zpslkcndou7.jpg

opnieuw wat rooksnippers toegevoegd op de snake zodat de snake verder zijn werk moest doen.

20150123_171519_zpsdqrfzya7.jpg

20150123_175250_zpsmmnaga1x.jpg


lekker op een wit bolletjes met wat augurk
20150123_174454_zpsoq2ub4q7.jpg


Na 3 uurtjes roken waren ook de kipfilletjes klaar
IMG-20150123-WA0004_zpsqsuj0l45.jpg


Af laten koelen en daarna netjes vacuum in de vriezer gelegd (net als het restant van de PP).

Wat vonden we ervan:
* wat een werk, maar wel erg leuk om te doen. Wat we wel zonde vonden is dat je het werk wat je er aan hebt niet terug proeft in het vlees (gewoon vaker oefenen ;) ) maar de structuur was goed, het vlees was niet droog.
* de snake is een mooie methode voor langere sessies (hoewel ik met minion methode ook nooit problemen gehad heb. Daarbij wel in mn achterhoofd houdend dat de Q nu wel meer dan 12 uur heeft aangestaan en de snake nog niet helemaal op was. Met de minion had ik zeker bij moeten vullen in het bolletje.
* kip blijft altijd voor in de sla

voor de statisten onder ons:
Schermafbeelding2015-01-26om102108_zps14db5b56.png


Sorry voor de kwaliteit van de foto's, ze zijn allen met mijn telefoon gemaakt
 
Dat ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je knorretje.
 
heerlijk broodje, gefeliciteerd met je knor
 
Het water loopt me in de mond, gefeliciteerd met je knorretje
 
Knorretje in de pocket, gefeliciteerd!
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!
En goed gebruik gemaakt van de brandende snake door er meteen kip achteraan te roken!
 
Mooi verslagje Rebus, goeie excel grafiek erbij... hou ik wel van!
 
Terug
Bovenaan Onderaan