BasBQ
Beef en Steak

Portugees konijn

 
 

TastyTom

Pitmaster
Berichten
582
Wauw, dit was écht heel erg lekker!
het begon allemaal met een reclame van de Lidl: herfstseizoen is begonnen en ze hebben konijnenbout…

Een vriend van me had ooit eens verteld over gestoofde konijnenbout in rode Port. En nadat ik van hem een recept had gekregen, daarna een beetjebijgesteld naar eigen smaak:
  • Konijnenbout (en kippenbout voor de non-Flappie eters)
  • Ui
  • Gerookte spekjes
  • Kastanje champignons
  • Winterpeen
  • Knoflook
Vloeistof: +/-200 ml rode wijn, +/-200ml rode port

kruiden: verse tijm, dragon, nootmuskaat

eerst de spek en groenten aanzetten in de braadpan. Eruit scheppen en vervolgens de bouten aanbraden.
Afblussen met rode wijn/Port. Groentemengsel en kruiden erbij.

daarna Kamado op indirect ingedeeld en op 180graden de pan afgedekt met deksel ruim twee uur laten pruttelen. Daarna nog 15 min zonder deksel.

lekker met (truffel)aardappelpuree en groenten.

het was écht heel erg lekker! Fall off the bone en heel erg sappig.
Konijn is erg lekker. Meer bite dan kip, en meer wildsmaak dan eend. Heerlijk!

Wat kan er beter? Volgende keer alleen even de spek in een apart pannetje eerst uitbakken, er zat teveel vet uiteindelijk bij de saus/prut van het gerecht
C11965E0-9DA7-4E0E-9574-AF7F0B79B166.jpeg


773B752D-095E-460C-BB1E-59C34C6753B9.jpeg

34AE4C46-A1D6-43FD-88A8-536DF1A32FAA.jpeg


744A0D76-11EF-49C1-A023-CA70370E7835.jpeg

F8CAD4A6-3A86-48AE-A432-4429ED7D2657.jpeg


en de chef mag natuurlijk even proeven… het viel er tenslotte af tijdens het draaien😋
7CF71014-FFE1-4D94-8C67-D3B00209DEFC.jpeg
 
Non-flappie eters. Op laten nemen in de DvD.😂🤣😂🤣

En nu naar de kern . Flappie 🐰 is altijd lekker. Mooi gestoofd op de Q. 😋
 
Dat is een heel mooi gerecht geworden.
Het wordt weer weer voor stoof, heb er nu al zin in!
 
lekker. had ik ook zomaar gelust denk ik weet ik wel heel zeker.
water loopt me hier in de mond
 
ziet er wel smakelijk uit! nog nooit flappie gehad. Maar moeten er toch maar eens aan geloven.
 
Kijk dat zijn nou die mooie najaars potjes waar we naar uit kijken. Ik denk dat ik dit recept ook wel zou lusten met Haas. Daar kan ik iets gemakkelijker aan komen dan Konijn. Vroegah wel veel konijn op. Mooi in zijn geheel in de pan gestoofd. Lekker de stukjes vlees er af plukken en dan met mooie pure en rode kool. TOP.
TNX voor de inspiratie, ga ik eens lekker na maken.
 
Moet dit soort berichten niet lezen om 17:15 met nog 1,5 uur te gaan voor het eten.
Voel me mentaal even heeeel labiel worden nu.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan