Captain
Sprokkelaar
- Berichten
- 27
Zaterdag weer aan de bak geweest.
Dit keer Porkbelly als snack & Short Ribs.
Voor de Porkbelly had ik nog rub liggen van mijn spareribs (Sweet X) en ook de apple elixer BBQ saus. Vervolgens heb ik het recept van NOSKOS gevolgd. Echter omdat alles tegelijk er op ging moest ik wel 1 soort hout kiezen om te roken. De short ribs waren toch wel mijn oogappeltjes. Dit wilde ik goed en stevig gerookt hebben dus Hickory gebruikt. (het resultaat vond ik top) De Porkbelly was super zacht en mooi gegaard. Echter zou ik in het vervolg iets pittigere en minder appel smaak willen. Dit kwam door de BBQ saus die voor het merendeel appelstroop bestaat.
Voor de short ribs de 4 kruiden gebruikt: zout, peper, knoflook & gerookte paprika. De ribben zijn na 3,5 uur in het butcherpaper gegaan.
Zie hieronder de plaatjes voor het resultaat. Groentjes erbij voor de bite en een gepofte aardappel.
Bier van de dag was Karmeliet.
Van boven naar onder:
- De BBQ helemaal gevuld.
- na 3 uur garen en roken
- na 2,5 uur wat suiker, boter en Agavesiroop toegevoegd aan de porkbelly
- na 5,5 uur geglaceerd met Apple elixer BBQ saus
- Short rib ready to eat met een mooie rookring
- Eetsmakelijk
Dit keer Porkbelly als snack & Short Ribs.
Voor de Porkbelly had ik nog rub liggen van mijn spareribs (Sweet X) en ook de apple elixer BBQ saus. Vervolgens heb ik het recept van NOSKOS gevolgd. Echter omdat alles tegelijk er op ging moest ik wel 1 soort hout kiezen om te roken. De short ribs waren toch wel mijn oogappeltjes. Dit wilde ik goed en stevig gerookt hebben dus Hickory gebruikt. (het resultaat vond ik top) De Porkbelly was super zacht en mooi gegaard. Echter zou ik in het vervolg iets pittigere en minder appel smaak willen. Dit kwam door de BBQ saus die voor het merendeel appelstroop bestaat.
Voor de short ribs de 4 kruiden gebruikt: zout, peper, knoflook & gerookte paprika. De ribben zijn na 3,5 uur in het butcherpaper gegaan.
Zie hieronder de plaatjes voor het resultaat. Groentjes erbij voor de bite en een gepofte aardappel.
Bier van de dag was Karmeliet.
Van boven naar onder:
- De BBQ helemaal gevuld.
- na 3 uur garen en roken
- na 2,5 uur wat suiker, boter en Agavesiroop toegevoegd aan de porkbelly
- na 5,5 uur geglaceerd met Apple elixer BBQ saus
- Short rib ready to eat met een mooie rookring
- Eetsmakelijk
Laatst bewerkt: