- Berichten
- 325
Gisteren twee pork ribeye stukken van rond de 650 ieder in plakken gesneden en ongeveer 4 uur in een brine van water, zout, suiker, peperkorrels en laurierblad laten dobberen. Wel af en toe keren, want dit vette vlees blijft drijven.
Reverse sear klaar gemaakt op de KJBJ3 met een chunk appelhout voor het eerste deel tot ongeveer 50 graden. Daarna afgrillen tot ongeveer 62 graden.
Als bijgerecht baked beans losjes gebaseerd op het "Keri’s Hog-Apple Baked Beans" recept op Noskos z'n bbq-nl.com site. Ik gooi er zelf meer uit en paprika in en ook meer chipotle peper. En ik gooi er ook ongeveer 3 teentjes knoflook in.
Eerst de spekjes, dan de uitjes en paprika fruiten, daarna alles bij elkaar mikken en zo'n twee uur op de kamado met paar chucks appelhout.
Het resultaat was prima. Eigenlijk vind ik het vlees iets te vet, maar toch erg lekker. Het grote stuk was nog mooi rose van binnen.
De beans heb ik al vaker op deze manier klaargemaakt, het is echt een blijvertje. Is ook lekker makkelijk, voornamelijk wachten en af en toe roeren.
De dag erna vind ik het eigenlijk nog lekkerder omdat je tijdens het klaarmaken zelf steeds in de rook staat dan proef je dat gelijk erna wat minder, maar de volgende dag des te beter.
Reverse sear klaar gemaakt op de KJBJ3 met een chunk appelhout voor het eerste deel tot ongeveer 50 graden. Daarna afgrillen tot ongeveer 62 graden.
Als bijgerecht baked beans losjes gebaseerd op het "Keri’s Hog-Apple Baked Beans" recept op Noskos z'n bbq-nl.com site. Ik gooi er zelf meer uit en paprika in en ook meer chipotle peper. En ik gooi er ook ongeveer 3 teentjes knoflook in.
Eerst de spekjes, dan de uitjes en paprika fruiten, daarna alles bij elkaar mikken en zo'n twee uur op de kamado met paar chucks appelhout.
Het resultaat was prima. Eigenlijk vind ik het vlees iets te vet, maar toch erg lekker. Het grote stuk was nog mooi rose van binnen.
De beans heb ik al vaker op deze manier klaargemaakt, het is echt een blijvertje. Is ook lekker makkelijk, voornamelijk wachten en af en toe roeren.
De dag erna vind ik het eigenlijk nog lekkerder omdat je tijdens het klaarmaken zelf steeds in de rook staat dan proef je dat gelijk erna wat minder, maar de volgende dag des te beter.
Laatst bewerkt: