BasBQ
Beef en Steak

Pork Chops St Louis Style

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Het stond al een hele lange tijd op mijn todo lijst (zoals zoveel trouwens), om aan mijn blog toe te voegen, en eindelijk is het er dan van gekomen.

Ik had het al eens eerder gemaakt, echter had ik daar geen foto's van gemaakt (dus niet gebeurd)

Maar deze x dus wel.

St Louis Style Barbecued Pork Chops

10496479484_490bc0cdfc_z.jpg


Omdat ik graag wat dikkere plakken wilde hebben, heb ik een procureur gekocht, zodat ik deze plakken zelf in de gewenste dikte kon snijden.

10496431765_c4989df8c7_z.jpg


In de mosterd gezet met wat peper/ zout/ knoflookpoeder er op gestrooid.
10496333135_22f2bd6ca1_z.jpg


10496215885_c099f5f0ae_z.jpg


Daarna in de saus (volgende x wel alles onder de saus dompelen, anders wordt het niet allemaal even mals)
10496319853_c04abc097b_z.jpg


Maar het eindresultaat was heel erg lekker mag ik wel zeggen.
Heerlijk bij o.a. een stamppotje.

10496716134_655285d855_z.jpg


Voor het volledige recept/ methode, neem een kijkje op mijn blog:
St Louis Style Barbecued Pork Chops

Mac

 
En opeens staan ze op mijn todo lijst.....
 
lekker marcel
 
yups, ik heb ze van de week gehad en dat was mie lekker zeg :D
deze zien er ook heeeeeeeeerlijk uit
 
Bij mij ook inmiddels van de lijst gestreept en deze zijn idd heerlijk!! :D
 
mooi vlees zo te zien, en helemaal  van die dikke plakken.
net als mijn dikke speklappen. net ffn anders  en lekkerder.
zal ook eens wat dikke stukken nek gaan halen.
k krijg binnenkort eindelijk weer tijd om wat meer slow te gaan garen.
 
Ziet er errug lekker uit!
 
Ik begin maar niet aan een todo list.
Ik wordt toch geen 150 jaar.....
Maar deze ziet er wel erg lekker uit, zeker van een procureur, hmmm opent mogelijkheden....
 
Lijken me heerlijk , gewoon een procureur?
 
@Riona

nekkarbonade of procureur
Het eerste deel van de karbonadestreng, aan de kant van de schouder heet nek- of procureurkarbonade. Het vlees is veel donkerder dan het lichte varkensvlees en veel grover van draad. Daarnaast is de karbonade veel vetter en moet langer gebraden worden. Gezegd moet worden dat het, volgens de kenners, de sappigste karbonade van het hele varken is.

Bron: Mijnslager.info

Was een procureur van de Makro (de goedkopere versie (vers))
De Makro heeft 2 soorten vers, en een doos van 3 stuks ingevroren (vanaf volgende week weer in de aanbieding overigens)

Mac
 
Mooi stuk vlees en lekker klaar gemaakt. Komt ook op mijn to do lijst :)
 
Ik zeg...Lekker..!
 
lekker!
 
Ziet er lekker uit en is weer eens wat anders!
 
Die gaan er hier ook goed in, heb van het weekend het recept van Dennis gevolgd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan