- Berichten
- 2.292
Tegenwoordig haal ik behoorlijk wat inspiratie van Pinterest. Daar kwam ik ook dit mooie vlees tegen en dat moest ik natuurlijk proberen! Zaterdag getest en goedgekeurd door ons en onze vrienden.
Hierbij het Recept.
Pork Carnitas
Ingredi?nten:
1 kilo procureur in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm
0,5 sinaasappel met schil en in parten
0,5 citroen met schil en in parten
1 ui
4 tenen knoflook, heel en een beetje geplet
5 plakjes rookspek
1 scherpe rode peper
200 gram gezouten vetspek in blokjes
1 el knoflookpoeder
1 tl koriander
1 tl 5-spices poeder
0,5 eetlepel oregano (helaas niet op de foto...)
3 el olijfolie
Doe alle ingredi?nten in een braadpan of DO.
Ik heb dit klaargemaakt op mijn UDS, ongeveer 5 uur op 150 graden.
Na 2 uur heb ik alles even door elkaar geroerd met een lepel.
Na 5 uur van de UDS gehaald en alle vlees uit de pan geschept en
de andere ingredi?nten eruit gehaald.
Dit vlees nog ongeveer 5 minuten gebakken op mijn grillplaat zodat er een mooi bruin korstje
op kwam.
En klaar! Gegeten in een wrap met ui en ijsbergsla en een beetje rode saus.
Erg geslaagd!
Foto's zijn van Apple kwaliteit dus niet allemaal even mooi maar jullie snappen het wel lijkt mij!
Hierbij het Recept.

Pork Carnitas
Ingredi?nten:
1 kilo procureur in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm
0,5 sinaasappel met schil en in parten
0,5 citroen met schil en in parten
1 ui
4 tenen knoflook, heel en een beetje geplet
5 plakjes rookspek
1 scherpe rode peper
200 gram gezouten vetspek in blokjes
1 el knoflookpoeder
1 tl koriander
1 tl 5-spices poeder
0,5 eetlepel oregano (helaas niet op de foto...)
3 el olijfolie

Doe alle ingredi?nten in een braadpan of DO.
Ik heb dit klaargemaakt op mijn UDS, ongeveer 5 uur op 150 graden.
Na 2 uur heb ik alles even door elkaar geroerd met een lepel.




Na 5 uur van de UDS gehaald en alle vlees uit de pan geschept en
de andere ingredi?nten eruit gehaald.
Dit vlees nog ongeveer 5 minuten gebakken op mijn grillplaat zodat er een mooi bruin korstje
op kwam.




En klaar! Gegeten in een wrap met ui en ijsbergsla en een beetje rode saus.
Erg geslaagd!
Foto's zijn van Apple kwaliteit dus niet allemaal even mooi maar jullie snappen het wel lijkt mij!