Hallo,
Gisteren volgens het recept van Noskos pork belly burnt ends gemaakt op de Kamado Joe.
2,5 uur gerookt
2 uur afgedekt met alu folie, boter erbij, agave siroop en suiker
20 minuten met bbq saus laten carameliseren
Temp is perfect tussen 120 en 130 gebleven de hele tijd.
Echter waren het vrij harde taaie brokken. Smaak was super, maar structuur echt veel te veel kauwen. Vlees was best droog.
Op sommige stukken zat nog een beetje zacht vet en de combinatie met het vlees maakte het behoorlijk goed, maar bij het grootste deel was het vet weg gesmolten en dus taai en droog.
Dit is niet de bedoeling lijkt me? Het zou toch lekker zacht moeten zijn?
Iemand tips wat ik wellicht fout heb gedaan?
Ik heb het nu ook puur op basis van tijd gedaan, maar kan ik ook meten hoe ver het is en waar nodig dus al eerder onder de alu folie ofzo?
Groeten Tim
Gisteren volgens het recept van Noskos pork belly burnt ends gemaakt op de Kamado Joe.
2,5 uur gerookt
2 uur afgedekt met alu folie, boter erbij, agave siroop en suiker
20 minuten met bbq saus laten carameliseren
Temp is perfect tussen 120 en 130 gebleven de hele tijd.
Echter waren het vrij harde taaie brokken. Smaak was super, maar structuur echt veel te veel kauwen. Vlees was best droog.
Op sommige stukken zat nog een beetje zacht vet en de combinatie met het vlees maakte het behoorlijk goed, maar bij het grootste deel was het vet weg gesmolten en dus taai en droog.
Dit is niet de bedoeling lijkt me? Het zou toch lekker zacht moeten zijn?
Iemand tips wat ik wellicht fout heb gedaan?
Ik heb het nu ook puur op basis van tijd gedaan, maar kan ik ook meten hoe ver het is en waar nodig dus al eerder onder de alu folie ofzo?
Groeten Tim