GekkeHenkie
Tondelzoeker
- Berichten
- 20
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver! Na weken lang in de vriezer te hebben gelegen was het moment daar. Mijn eerste keer pork belly burnt ends op de kamado.
Familie kwam op bezoek, dus besloot ik vroeg te starten zodat we een lekker voorafje hadden.
Ik heb de buikspek in blokjes gesneden en door de paprika rub gerold. Vervolgens hebben de blokjes twee uur lang gerookt in rook van kersenhout. Daarna mochten de blokjes twee uur in een bak met roomboter, agave siroop en basterd suiker. Als afsluiter afgelakt met bbq saus van Jack Daniels.
Het lekkerste dat ik tot nu toe op de kamado heb gemaakt.
Daarna nog een gepofte aardappel met zure room (en een beetje Zaanse Mayo en bieslook), spekjes en cheddar kaas met een broodje bbq pulled chicken geserveerd.
Familie kwam op bezoek, dus besloot ik vroeg te starten zodat we een lekker voorafje hadden.
Ik heb de buikspek in blokjes gesneden en door de paprika rub gerold. Vervolgens hebben de blokjes twee uur lang gerookt in rook van kersenhout. Daarna mochten de blokjes twee uur in een bak met roomboter, agave siroop en basterd suiker. Als afsluiter afgelakt met bbq saus van Jack Daniels.
Het lekkerste dat ik tot nu toe op de kamado heb gemaakt.
Daarna nog een gepofte aardappel met zure room (en een beetje Zaanse Mayo en bieslook), spekjes en cheddar kaas met een broodje bbq pulled chicken geserveerd.