BasBQ
Beef en Steak

Pork belly burnt ends - beetje droog

 
 
 

Pharan

Vuurmaker
Berichten
74
Vandaag voor het eerst PBBE gemaakt via Noskos' recept.

Heb ze er 2,5-2-0,20 uur op gehad. De smaak was heerlijk!
Ik merkte wel dat er wat droge gedeeltes tussen zaten. Eigenlijk was het geaderde laagje en vetlaagje van elk blokje prima.
Het magere gedeelte was mij wat te droog.
Ik denk dat dit niet zo hoort en vraag me af of de kwaliteit van vlees de oorzaak kan zijn (keurslager)?

Temp in de WSM was tussen 120-130 tijdens de run. Met een uitschieter naar 140 na openen deksel. Dut duurde niet langer dan 5-10 minuten. Zou dat ook al te veel kunnen zijn?

Groet!

e38adc45b039022f8dc179cd1892c8c8.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Realiseer me net, dat de titel misschien suggereert dat het recept van Noskos resulteert in droge burnt ends.
Had de titel wellicht wat beter kunnen kiezen. Het waren mijn skills hoor :D


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb dat ook een keer gehad. Ik zal het eerste deel anders wat korter doen en bij het tweede deel voldoende boter en/ of bbq-saus toevoegen zodat ze goed mals kunnen worden. Bij mij werkte deze methode in ieder geval.
Wel een goede reden om snel nog een keer PBBE te maken

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan