BasBQ
Beef en Steak

Porchetta

Wikkes zei:
Ziet er echt heerlijk uit! Deze staat zeker op het program voor komend weekend.

Was jouw buikspek 4cm dik? Is het dan nog enigzins rolbaar?
De rol moet dus minimaal 2 uur op de Q liggen met een minimale kerntemperatuur van 70 graden? Welke temperatuur(en) hield je aan?

Hij was inderdaad zo'n 4 cm dik. En zoals je ziet redelijk op te rollen, al sloot hij aan de onderkant niet helemaal aan natuurlijk. Dat zou alleen werken als je de kanten schuin afsnijdt.
Ik heb hem uiteindelijk zo'n 4 uur gegaard bij 160 graden en daarna nog een minuut of 20 bij 260 graden om hem goed knapperig te krijgen.
Maar elke buik is anders....
Het gaat erom dat de kerntemperatuur ongeveer 2 uur rond de 70 graden is geweest. Dan is hij mooi gaar van binnen.
Maar reken dus in totaal wel op een uur of 4.5 voor zo'n groot stuk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan