- Berichten
- 72
Ik had een kilo buikspek met zwoerd,
En na diverse malen Oosters, Parijs en probeersels toch eens een porchetta geprobeerd.
Gebaseerd op het recept van noskos.
Avond van tevoren geprikt, gezout, en baking soda erop.
Nadat ik de porchetta 3,5 uur op de bbq had gehad was de kerntemperatuur 70°.
De temperatuur naar 240 gebracht en gehoopt op een mooie krokante korst.
Helaas ging het niet helemaal zoals ik wou.
Maar 50% was lekker knapperig.
De rest erbij weg gesneden.
Voor de saus had ik een mooi probeersel. Ik was bij toeval bij Proost in Kollum donderdag, en dacht ik haal wat lekkere biertjes. En kreeg een mooi flesje vlierbloessemsiroop cadeau. Daar heb ik 5 eetlepels van door een roux gemixt samen met sap van een sinaasappel, wat gemberpoeder en beetje bouillon.
Geserveerd met worteltjes met honing en tijm en opgebakken aardappelen.
Was echt heerlijk,
Dit maakt de herfst een stuk dragelijker!
All the leaves are Brown bokbier voor mij.
En een blond met sinaasappelschil voor de vrouw
En na diverse malen Oosters, Parijs en probeersels toch eens een porchetta geprobeerd.
Gebaseerd op het recept van noskos.
Avond van tevoren geprikt, gezout, en baking soda erop.
Nadat ik de porchetta 3,5 uur op de bbq had gehad was de kerntemperatuur 70°.
De temperatuur naar 240 gebracht en gehoopt op een mooie krokante korst.
Helaas ging het niet helemaal zoals ik wou.
Maar 50% was lekker knapperig.
De rest erbij weg gesneden.
Voor de saus had ik een mooi probeersel. Ik was bij toeval bij Proost in Kollum donderdag, en dacht ik haal wat lekkere biertjes. En kreeg een mooi flesje vlierbloessemsiroop cadeau. Daar heb ik 5 eetlepels van door een roux gemixt samen met sap van een sinaasappel, wat gemberpoeder en beetje bouillon.
Geserveerd met worteltjes met honing en tijm en opgebakken aardappelen.
Was echt heerlijk,
Dit maakt de herfst een stuk dragelijker!
All the leaves are Brown bokbier voor mij.
En een blond met sinaasappelschil voor de vrouw
Laatst bewerkt: