BasBQ
Beef en Steak

porchetta di gennaro contaldo op het spit en wildzwijn PP+shaslicks

 
 

VeloChill

Kooltjesharker
Berichten
129
ZATERDAG
gisteren een porchetta gemaakt, recept stond al heel lang op mijn to-do list.

buikspek gevlinderd en ingewreven met PeZo, tijm, rozemarijn en een beetje sherry, buikspek weer ingeklapt
12717348_1025022024203118_6300418412182488318_n.jpg


12747322_1025022080869779_6066484635646374668_o.jpg



broodkruimmengsel gemaakt en verdeeld over buikspek, afgedekt met mortadella
12493611_1025022127536441_1476428419807706839_o.jpg


Opgebonden met slagers touw zodat het geheel mooi bij elkaar blijft en op het spit geprikt
12697273_1025022177536436_4625824196095750215_o.jpg


12697231_1025022224203098_4788955503367051973_o.jpg


Op 115 graden gerookt met 2 stukjes appelhout
12747429_1025022297536424_5166260903026030616_o.jpg


12671783_1025022374203083_7449649060581742020_o.jpg


Na ongeveer 6 uur, kerntemp iets onder de 80 graden hadden we echt honger en heb ik het spit van het vuur gehaald
12747430_1025193497519304_7567734014648276638_o.jpg


12716265_1025193580852629_5786909395437803448_o.jpg


was erg lekker, mijn vrouw vond de combinatie van kruiden niet helemaal super, maar het concept vond ze wel goed. goed idee om verder te proberen dus ;)
Al met al goed resultaat.

ZONDAG
de wasdroger was ineens kapot dus niet echt tijd gehad om veel foto's te maken...

wildzwijnprocureur in een simpele rub
12778691_1025681950803792_8521886416830458601_o.jpg


775268_1025682007470453_3548647427667571982_o.jpg

na 3,5 uur zojuist ingepakt, hopelijk is ie op tijd af zodat we het bij het restantje porchetta kunnen eten

shaslicks van wildzwijn
12764431_1025682050803782_1314546805162449984_o.jpg

met wat ui, paprika en spek

als de PP te lang duurt dan gaan deze ff snel op het rooster ter aanvulling van de maaltijd :) anders eten we ze morgen

to be continued :)
 
dat wordt een heerlijke maaltijd
 
12748068_1025750724130248_7382149271963219246_o.jpg


12719387_1025750750796912_5909244432645738313_o.jpg


PP was een beetje doorgeschoten..97 graden kern toen ik de kinderen net op bed had gelegd, smaak wel goed alleen een beetje stug met pullen
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit!
 
Lust ik allemaal wel
 
Oh allemaal lekker hoor! Ziet er lekker uit!
 
Lekker weekend gehad :) Ziet er erg goed uit, heerlijk zo Porchetta aan het spit.
 
Ziet er heerlijk uit allemaal, top.
Maar een zoete dessertwijn (vin Santo of eiswein) vervangen voor sherry.........brrrr.
Dat is de smaak die niet klopt in DIT recept in mijn bescheiden mening
 
had dat niet staan en omdat wij geen wijn drinken vond ik het ook zonde om te kopen voor 1 borrelglaasje, was wel een zoete sherry.

volgende keer zal ik je recepten nauwgezet volgen ;)
 
VeloChill zei:
had dat niet staan en omdat wij geen wijn drinken vond ik het ook zonde om te kopen voor 1 borrelglaasje, was wel een zoete sherry.

volgende keer zal ik je recepten nauwgezet volgen ;)

Is niet mijn recept ik ben...maar van Gennaro Contaldo >:D<
Ik ben slechts degene die het recept heeft opgeschreven en geplaatst heeft. :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan